Far Cry New Dawn benchmarks: 38 videokaarten vergeleken!

Door


Conclusie

Far Cry New Dawn is net als Far Cry 5 en voorgaande games in de serie gebaseerd op de Dunia engine, die Ubisoft nu al de nodige jaren optrommelt voor deze reeks games. New Dawn bouwt met name voort op zijn voorganger in het verhaal en ook qua prestaties zijn we geen verrassende zaken tegengekomen.

Veel huidige mainstream videokaarten of luxere modellen van voorgaande generaties zijn prima in staat om het spel vloeiend te draaien, zowel op 1080p als op 1440p. Ultra hd-resolutie blijkt een flinke stap te zijn voor alle videokaarten, en alleen de allernieuwste high end kaarten kunnen bij het grote aantal pixels echt een fijne framerate tevoorschijn toveren. De ondersteuning voor SLI en CrossFire zien we vandaag de dag in lang niet elke game terugkomen, en het is dan ook verfrissend om te zien dat Ubisoft wel de moeite heeft genomen om dit te implementeren.

Toch zal New Dawn voor de meeste gamers goed speelbaar zijn, mogelijk met wat aanpassingen om tussen high en ultra instellingen uit te komen. De ontwikkelaar heeft in New Dawn geen technologie ingebouwd om één van de twee grafische fabrikanten een significant voordeel te geven. Qua vereiste processorkracht zijn we ook geen verschillen ten opzichte van Far Cry 5 tegengekomen, reden om de cpu-test voor deze review weg te laten. Wil je die verhoudingen nog eens teruglezen, kijk dan bij onze uitgebreide review van Far Cry 5.

Wat heb je minimaal nodig om Far Cry New Dawn met 60 fps te spelen?
  Medium Ultra
Full HD GTX 780 Ti / R9 280X GTX 970 / RX 480
WQHD GTX 1060 6GB / GTX 980 / R9 390X GTX 1070 / GTX 980 Ti / RX Vega 56
Ultra HD RTX 2070 / Radeon VII RTX 2080 / Radeon VII


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Far Cry: New Dawn (PC)

PC, Shooter

Specificaties Prijzen

34,99 €

gem. 38,99 €
3 shops, 2x voorraad

Lees ook deze game artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*