Gaming desktops continutest: Azerty Gaming Titanium review - RTX-prestaties voor 500 euro minder

Door


Inleiding

Nu Nvidia's RTX-videokaarten door ons getest zijn, gaan we kijken wat fabrikanten daar zoal omheen bouwen. In deze update bespreken we de Azerty Gaming Titanium pc. Deze configuratie kost op de kop af 2000 euro, 500 euro minder dan de eerste twee systemen die we bespraken. Toch bevat het volgens de leverancier topkwaliteit componenten, en moet optimale game-prestaties combineren met een dito kant-en-klare ervaring. Wij onderwierpen het systeem aan een test.


Systeemtests zijn van oudsher een klein hoofdpijndossier bij Hardware.Info. Ze arriveren vaak met defecten of softwareproblemen, en het is een schier onmogelijke uitdaging om de paar fabrikanten die nog complete systemen bouwen tegelijkertijd een vergelijkbaar product op te laten sturen. Daarnaast zijn het ook nog eens behoorlijk tijdrovende tests. Om die reden heb je dit soort reviews de laatste tijd niet op deze pagina's voorbij zien komen, maar de introductie van de RTX-serie videokaarten van Nvidia was voor ons een prima gelegenheid om het eens op een andere manier te proberen.

Azerty Gaming Titanium
Azerty Gaming Titanium

De bedoeling is dat we dit artikel updaten met nieuwe systemen, als en wanneer ze bij ons zijn binnengekomen en de testprocedure hebben doorlopen. Zo krijg je in de loop der tijd een steeds beter beeld van wat er zoal te koop is voor wie niet zelf een systeem in elkaar wil zetten.

Acer Predator Orion 5000 (PO5-610 I72080-01) MSI Trident X
Acer Predator Orion 5000 en MSI Trident X

De meeste bezoekers van Hardware.Info zullen juist wél zelf elk onderdeel willen uitkiezen om zo precies aansluitend bij budget en gebruiksdoel een optimale configuratie samen te stellen. Aan de andere kant zullen er ook genoeg lezers zijn voor wie het budget wat minder telt, maar tijd des te waardevoller is. Die willen aansluiten en gamen. Wat dat betreft worden ze op hun wenken bediend tegenwoordig, want de grote merken (Acer, Dell/Alienware, HP, Lenovo) die van oudsher meer op zakelijke en gewone consumentensystemen waren gericht, hebben ook de gamingmarkt ontdekt. En dat motiveert de bekende spelers in deze markt (Asus en MSI bijvoorbeeld) om harder dan ooit tevoren de kapitaalkrachtige gamer te verleiden een kant-en-klaar systeem te bestellen. Daar komt bij dat ook diverse systeembouwers en shops zich graag onderscheiden met zelf samengestelde en geassembleerde configuraties.

We worden dan ook regelmatig benaderd met verzoeken naar zo'n machine te kijken, en met dit artikel hopen we een vorm te hebben die voor ons werkbaar en voor jullie als lezers informatief is. We bespreken elk systeem op een eigen pagina, gevolgd door een aantal pagina's met testresultaten. Zo ontstaat er een uitdijend digitaal boekwerk over wat er zoal op de markt is. Vooralsnog gericht op systemen met een Nvidia videokaart aan boord - toch de dominante speler op dit moment - maar uiteraard is het een kleine moeite om de titel aan te passen, mocht ons een systeem op basis van AMD graphics bereiken. Die zijn ons tot dusver niet aangeboden, maar wat niet is, kan nog komen. Lees dus niet te veel in die insteek, het is simpelweg een kapstok nu we klein beginnen.

Azerty Gaming Titanium

De eerste twee systemen die we bespraken waren de MSI Trident X en de Acer Predator Orion 5000, beide systemen met een RTX 2080 aan boord en een prijskaartje van 2500 euro. Dit keer kijken we naar de Azerty Gaming Titanium, een configuratie die met 1999 euro beduidend minder hoog in de boom zit, maar wel aansprekende specificaties heeft. Azerty meldt dat zowel aan de selectie van onderdelen als aan de assemblage zeer veel aandacht is besteed, en dat het systeem hierdoor voor de koper optimale prestaties in games moet bieden. Azerty verkoopt het systeem zelf, maar je kunt het ook kopen via Arctic Gaming onder de naam SnowFox Platinum.

Azerty Gaming Titanium

We bespreken de systemen alfabetisch, om het terugvinden eenvoudig te houden wanneer er meer systemen worden toegevoegd. Klik hier om direct naar de bespreking van de Azerty Gaming Titanium te springen.


Dossier

Lees ook deze systeem artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*