RTX-systemen continutest kick-off: MSI Trident X en Acer Orion 5000

Door


Inleiding

Nu Nvidia's RTX-videokaarten door ons getest zijn, gaan we kijken wat fabrikanten daar zoal omheen bouwen. Het eerste deel in deze serie bevat de MSI Trident X en de Acer Predator Orion 5000. Twee zeer verschillende benaderingen van een gamingsysteem, voor mensen die niet zelf iets willen bouwen. We onderwierpen beide aan een test.


Systeemtests zijn van oudsher een klein hoofdpijndossier bij Hardware.Info. Ze arriveren vaak met defecten of softwareproblemen, en het is een schier onmogelijke uitdaging om de paar fabrikanten die nog complete systemen bouwen tegelijkertijd een vergelijkbaar product op te laten sturen. Daarnaast zijn het ook nog eens behoorlijk tijdrovende tests. Om die reden heb je dit soort reviews de laatste tijd niet op deze pagina's voorbij zien komen, maar de introductie van de RTX-serie videokaarten van Nvidia was voor ons gelegenheid om het eens op een andere manier te proberen.

Acer Predator Orion 5000 (PO5-610 I72080-01)
Acer Predator Orion 5000

De bedoeling is dat we dit artikel de komende maanden updaten met nieuwe systemen, als en wanneer ze bij ons zijn binnengekomen en de testprocedure hebben doorlopen. Zo krijg je in de loop der tijd een steeds beter beeld van wat er zoal te koop is voor wie niet zelf een systeem in elkaar wil zetten.

MSI Trident X
MSI Trident X

Laten we eerlijk zijn, de meeste bezoekers van Hardware.Info zullen juist wél zelf elk onderdeel willen uitkiezen om zo precies aansluitend bij budget en gebruiksdoel een optimale configuratie samen te stellen. Aan de andere kant zullen er ook genoeg lezers zijn voor wie het budget wat minder telt, maar tijd des te waardevoller is. Die willen aansluiten en gamen. Wat dat betreft worden ze op hun wenken bediend tegenwoordig, want de grote merken (Acer, Dell/Alienware, HP, Lenovo) die van oudsher meer op zakelijke en gewone consumentensystemen waren gericht, hebben ook de gamingmarkt ontdekt. En dat motiveert de bekende spelers in deze markt (Asus en MSI bijvoorbeeld) om harder dan ooit tevoren de kapitaalkrachtige gamer te verleiden een kant-en-klaar systeem te bestellen. 

We worden dan ook regelmatig benaderd met verzoeken naar zo'n machine te kijken, en met dit artikel hopen we een vorm te hebben die voor ons werkbaar en voor jullie als lezers informatief is. We bespreken elk systeem op een eigen pagina, gevolgd door een aantal pagina's met testresultaten. Zo ontstaat er een uitdijend digitaal boekwerk over wat er zoal op de markt is. Vooralsnog gericht op systemen met een Nvidia videokaart aan boord - toch de dominante speler op dit moment - maar uiteraard is het een kleine moeite om de titel aan te passen, mocht ons een systeem op basis van AMD graphics bereiken. Die zijn ons tot dusver niet aangeboden, maar wat niet is, kan nog komen. Lees dus niet te veel in die insteek, het is simpelweg een kapstok nu we klein beginnen.

David versus Goliath?

De eerste twee systemen die we bespreken zijn de MSI Trident X en de Acer Predator Orion 5000. De eerste bereikte ons al de nodige tijd geleden en bespraken we in Hardware.Info TV, maar het duurde lang voordat het daadwerkelijk te koop was. De komst van een tweede systeem is voor ons aanleiding om de vergelijking te maken, omdat dit tweede systeem een heel andere insteek heeft: de Orion 5000 is een klassieke, grote atx-kast, terwijl de Trident X juist heel bescheiden van omvang is.

De prijs (circa 2500 euro) en specificaties zijn echter vergelijkbaar. Daarnaast profileert MSI zich sinds jaar en dag als gaming specialist, terwijl het veel grotere Acer relatief recent echt serieus aan de slag is gegaan om met de Predator-lijn om te laten zien dat het het bedrijf menens is in de slag om de harten van de gameliefhebbers. David versus Goliath dus - maar of de uitslag dan bij voorbaat al vaststaat? Allesbehalve!

We bespreken de systemen alfabetisch, om het terugvinden eenvoudig te houden wanneer er meer systemen worden toegevoegd.


Dossier

Lees ook deze systeem artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*