Budget mechanische gaming toetsenborden update: Drie modellen voor minder dan 100 euro in de strijd

Door


Conclusie

Zoals we ook in de vorige bespreking al konden concluderen, is het ook in het segment van gaming toetsenborden voor minder dan honderd euro prima winkelen. Dit drietal voegt simpelweg nog wat extra keuzemogelijkheden toe, al is niet ieder exemplaar concluderend een even goede koop.

Beginnend met de Vigor GK60, gemiddeld het duurste toetsenbord van dit trio, zien we dat de constructie van dit toetsenbord overeenkomstig het hogere prijspunt wat luxer oogt en aanvoelt dan die van de andere twee toetsenborden in deze roundup. Ook levert MSI als enige extra keycaps mee. In andere opzichten is de featureset echter niet het meest uitgebreid. Zo missen we rgb-verlichting en biedt de software wel erg weinig functionaliteit. Bovendien is de aanslag van ons testmodel wat ongelijkmatig. Kijken we even terug naar de modellen in onze oorspronkelijke roundup, dan zien we dat de Corsair K68 op enkele euro's na hetzelfde kost. Ook die heeft alleen rode verlichting, maar is in andere opzichten veel completer uitgerust.

Sandberg heeft met de Firestorm een aantal interessante keuzes gemaakt, die je wel net moeten liggen. Het 75 euro kostende model is er daarmee een voor de liefhebber. Wil je graag een polssteun, vind je de ANSI-layout fijn en ben je een fan van blauwe schakelaars, dan haal je een voor dit bedrag compleet uitgerust toetsenbord in huis dat stevig aanvoelt en prima presteert. Heb je aan die eigenschappen geen behoefte, dan is de keus voor de Firestorm minder goed te verantwoorden. Een optie voor andere schakelaars of een toetsenbord met ISO-layout biedt Sandberg niet en de polssteun is om een of andere reden niet te verwijderen. In dat geval heb je aan de Sharkoon Skiller Mech SGK3 een betere optie, voor ongeveer hetzelfde bedrag.

Voor zestig euro hadden we geen bijzonder hoge verwachtingen van de CK350. Onze eerdere ervaringen met toetsenborden van dit bedrag waren niet al te positief, van een matige bouwkwaliteit tot tegenvallende feedback. Toch heeft het merk met succes een behoorlijk betaalbaar gaming-toetsenbord gemaakt. Goed, het ontwerp is nog simpeler dan dat van de CK550 en de aanslag net wat minder fijn, waarbij de software van het duurdere model bij het maken van een eigen verlichtingsprofiel node wordt gemist. De bouwkwaliteit is echter nog steeds ruim voldoende en er is lekker veel keuze in schakelaars. Het moge duidelijk zijn dat dit toetsenbord een Great Value-award ontvangt.


Cooler Master CK350


Lees ook deze toetsenbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*