Sony Pro Tough review: deze SD-geheugenkaart leest en schrijft 300 MB/s, en is bestand tegen stof én water

Door


Conclusie

90 euro voor een geheugenkaartje van 32 GB, dat blijft een aardige voor aan de borreltafel. Het blijft echter zo dat kwaliteit geld kost, en veeleisende gebruikers bereid zijn dat te betalen. Laat je een Sony Pro Tough in het zand vallen, dan hou je hem onder de kraan of blaast hem schoon, en je gaat door. Geen zorgen over zandkorrels in het schrijfbeveiligingschuifje, of in de kaart zelf. Vijf jaar garantie is de beste indicatie dat Sony er ook wel vertrouwen in heeft. 

Qua prestaties vinden we de Pro Tough gelukkig terug in de top, anders zou de hoge prijs alsnog niet te verteren zijn. Alleen een enkel kaartje van Lexar blijft hem voor bij grote bestanden wegschrijven, terwijl Transcend en Sandisk ook elk nog een model hebben dat kan wedijveren met de prestaties van deze Sony. In de fotografietest staat er echter geen maat op de Pro Tough, en ook bij het wegschrijven van een grote hoeveelheid kleine bestanden heeft de competitie het nakijken.

Kortom, uitsluitend voor professionals dan wel mensen die bereid zijn om heel veel meer te betalen voor zekerheid, maar dan heb je wel de ultieme sd-geheugenkaart. De rest van ons kan ook twee goedkopere kaartjes van dezelfde capaciteit kopen, met vrijwel dezelfde prestaties, en nog wat overhouden ook. Dat staat een Ultimate Product award uiteindelijk niet in de weg.


Sony Pro Tough


Lees ook deze geheugenkaartje artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*