Asus RoG Zephyrus S review: ultramobiele RTX 2080 laptop komt het beste tot zijn recht op een bureau

Door


Accuduur

De accuduur van de vorige Zephyrus was een pijnpunt: hij hield het een uur uit onder zware belasting, wat toch wel de geestelijke drempel is om over een soort ingebouwde ups te spreken in plaats van een voorziening die autonoom werken (en spelen) mogelijk maakt.

Het goede nieuws: de Asus Zephyrus S heeft een langere adem. We komen op 163 minuten uit in de browsertest (dat is 2 uur en 43 minuten voor wie nog niet helemaal wakker is), geen wereldscore, maar wel een stuk beter dan 92 minuten. Ga je hem harder laten werken, dan zien we dat de Zephyrus S met volhoudt tot de 82e minuut - daarna moet hij weer aan de lader. Tsja, het is beter dan een uur.

Asus heeft ondanks het lagere gewicht een accu met een iets grotere capaciteit (54 Wh ipv 50 Wh) weten in te bouwen, maar de aap komt echt uit de mouw als we kijken naar de score in PCMark 8 Creative, die we gebruiken om de belastingtest mee te draaien. Waar de voorganger 4257 punten neerzette zonder aan het lichtnet te hangen, komt de nieuwkomer niet verder dan een schamele 2890 punten. Oftewel, eenmaal op eigen kracht draait de Zephyrus S de kloksnelheden fors terug, en blijft er weinig over van het prestatiepotentieel. Op adapterstroom noteren we namelijk maar liefst 5643 punten voor deze machine, zoals op de volgende pagina te zien.

  • Browser
  • PCMark Creative
  • PCMark Creative (accu)


Lees ook deze laptop/tablet artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*