Cooler Master MasterBox NR400 review: voordelige micro-ATX windtunnel

Door


Uiterlijk

Heel veel strakker dan de Cooler Master NR400 wordt het niet, tenzij je vindt dat een glazen venster niet in die omschrijving past. Maar ook dat sluit, jawel, strak aan op de rest van het ontwerp van dit kastje. Dat glazen venster is voorzien van een zwarte rand rondom, ten einde de minder esthetische delen van het chassis aan het oog te onttrekken. Een geslaagde afweging, wat ons betreft. Ook prettig is dat je het eenvoudig kan uitnemen, het is niet nodig zoals bij sommige kasten met glazen paneel om vier afzonderlijke kartelschroeven los te draaien.

Er is alleen met moeite een logo van de fabrikant te ontwaren - een afgeronde zeshoek op de zijkant onderaan, en een power-knop met dezelfde vorm - dat zijn de enige verwijzingen naar het Cooler Master logo.

Verder overheerst de indruk van mesh, oftewel gaas: het hele voorpaneel bestaat eruit, en ook bovenop treffen we een rooster annex stoffilter. Dat is magnetisch en derhalve eenvoudig afneembaar en reinigbaar. De kast is lekker stevig, en is bijvoorbeeld van aanzienlijk betere kwaliteit dan de instapmodelletjes uit de aloude Elite-serie.

Cooler Master Masterbox NR400

Bovenop treffen we de externe aansluitingen. Power- en resetknoppen (die laatste waarderen we, aangezien nogal wat fabrikanten hem weglaten), twee keer niet nader aangeduide usb-poorten (usb 3.1 gen1, oftewel superspeed 5) en een enkele audio-aansluiting. Daar moeten we even bij stil staan, want tot dusver was twee de norm.

Cooler Master Masterbox NR400

Cooler Master gaat voor een gecombineerde connector, zoals op notebooks sinds jaar en dag standaard is. Aangezien ook steeds meer headsets die aansluiting hebben en hooguit met een analoog verloopje naar twee stekkers worden geleverd, vinden we het geen gekke afweging. Mocht je nog een 'ouderwetse' headset hebben met twee afzonderlijke pluggen voor speakers en mic, dan moet je dus wel met een verloopje aan de slag. Iets om rekening mee te houden.

Zoals gezegd, de bovenzijde wordt gedomineerd door een afneembaar stoffilter. Daaronder zijn tal van bevestigingspunten voor 12 of 14 cm fans, of radiatoren tot 240 mm.

  • Met stoffilter
  • Zonder stoffilter

Cooler Master Masterbox NR400

Cooler Master Masterbox NR400

De achterzijde van de NR400 verraadt direct dat we hier met een micro-ATX behuizing vandoen hebben. Slechts vier uitbreidingsslots, dat zegt voldoende. Verder ook hier veel en grote ventilatieopeningen. Dat belooft veel goeds voor de koelprestaties, maar eerst een blik op het binnenwerk!

Cooler Master Masterbox NR400


Lees ook deze behuizing artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*