Cooler Master MasterBox NR400 review: voordelige micro-ATX windtunnel

Door


Intern en koeling

Van binnen is de Cooler Master MasterBox NR400 net zo aangenaam overzichtelijk als van buiten. Hoewel het een betaalbaar kastje is, zien we dat de openingen naar de achterzijde zijn afgewerkt met rubberen grommets - wel zijn het er maar twee, maar aan de andere kant zal je kabelbende overzichtelijk blijven in een kleine kast met (vermoedelijk) weinig componenten. Het plaatwerk is zo gebogen dat de voeding schuil gaat onder een afgesloten gedeelte, waarop je desgewenst twee ssd's kunt bevestigen. Verder zien we een grote opening in de moederbordplaat, om cpu-koelers met brackets achter het moederbord te bevestigen zonder dit geheel te hoeven demonteren.

Voor cpu-luchtkoelers is er 16,5 cm ruimte, wat opvallend veel is voor een kleine kast. Videokaarten mogen maximaal 34,5 cm lang zijn, wat voldoende is voor alle courante modellen.

Cooler Master Masterbox NR400

Achter het rechterpaneel kan je kabels kwijt (2,2 cm diep), en hier krijg je ook toegang tot de ruimte voor de voeding (maximaal 14 cm groot wanneer je de hardeschijfbracket op zijn plek laat. Dat is niet enorm groot, maar er zijn tegenwoordig heel wat voedingen met die diepte te koop, ook in hogere wattages. Mocht je per se een loeier van een koeler willen monteren, dan kan je de hardeschijfkooi weglaten, dan heb je ruim 30 cm tot je beschikking.

Cooler Master Masterbox NR400

Die (uitneembare en op meerdere punten te bevestigen) hardeschijfkooi is wat minimalistisch, maar je kunt er toch drie 3,5-inch drives in kwijt (twee schroefloos, met behulp van rails; de derde moet je vastschroeven) - voldoende voor tientallen terabytes, mocht je dat willen. Voor de doorsnee gebruiker en koper van dit kastje zal een kleine capaciteit volstaan, en deze ruimte dus ook. 

Achter de moederbordplaat kan je nog eens twee 2,5-inch drives bevestigen, voor een totaal van vier dus. Dat gaat met een wat buitenissig systeem, waarbij je vier pinnetjes in de schroefgaten van de ssd moet draaien, en corresponderende houders moet bevestigen op de ophangpunten aan de binnenzijde.

Cooler Master Masterbox NR400

Standaard levert Cooler Master twee 12 cm fans mee, een aan de voorzijde en een achterop. Je kunt echter nog veel meer kwijt. Vooraan is ruimte voor 3x 12 cm, of 2x 14 cm. Bovenop kan je 2x 12 cm of 2x 14 cm plaatsen, alleen aan de achterzijde is maar één optie, 12 cm. Bij de variant met ruimte voor een optische drive is er vooraan ruimte voor een 12 cm fan minder, en ook bovenin ben je dan beperkt tot een enkele 12 of 14 cm fan.

Cooler Master Masterbox NR400

Net als bij de geestelijk voorganger is er ook ruimte voor waterkoeling: 120 of 240 mm bovenop, voorin 120 tot 280 mm en achterop 120 mm. Bij de versie met ruimte voor een dvd-station is de ruimte aan de bovenzijde beperkt tot 120 mm, en voorin is de kans aanwezig dat een 280 mm ook niet past. Maar goed, zoals gezegd zullen de meeste eindgebruikers kiezen voor een NR400 zonder optische bay.

Cooler Master Masterbox NR400

Het binnenwerk van de NR400 is netjes afgewerkt, zonder merkbare scherpe randjes. Ook zaken als de grommets en uitneembare kooi zijn voorzieningen die we in deze prijsklasse niet per se verwachten, dus mooi meegenomen.


Lees ook deze behuizing artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*