Cooler Master MasterBox NR400 review: voordelige micro-ATX windtunnel

Door


Testresultaten geluidsproductie

We testen behuizingen allereerst altijd zonder draaiende fans, puur om te kijken hoe effectief ze geluid dempen. Bij modellen die voorzien zijn van extra voorzieningen daarvoor is die grafiek interessant genoeg om op te nemen in de review - te zien is dat er kleine maar duidelijke verschillen zijn.

Wat demping betreft gooit de Cooler Master NR400 geen hele hoge ogen, want we meten 30 dB(A). Dat is fluisterstil, maar dat het stiller kan laat bijvoorbeeld de Antec P6 zien. Ook met draaiende casefans is de NR400 verre van de stilste, met 34,2 dB(A) op 7V en 40,1 dB(A) op 12V - wat overigens nog altijd verre van luidruchtig is.

  • Alleen hdd
  • Casefans 7V
  • Casefans 12V

Geluidstest met componenten

Naast de geluidstest van een lege behuizing testen we ook met een set componenten geïnstalleerd, bestaande uit een itx-moederbord met processorkoeler.

Met de ventilators op 7 volt komen we uit op 36 dB(A), met de hele installatie draaiend op 12V op 45,4 dB(A). Dat laatste is wel echt duidelijk hoorbaar. 

  • Case fans + ITX setup 7V
  • Case fans + ITX setup 12V


Lees ook deze behuizing artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*