Cooler Master MasterBox NR400 review: voordelige micro-ATX windtunnel

Door


Conclusie

Voor pakweg 60 euro hoef je niet de wereld te verwachten van een behuizing, maar de Cooler Master MasterBox NR400 weet desondanks een positieve indruk te wekken. Het is in de eerste plaats een 'lekker strak' kastje, met weinig poespas en veel koelpotentieel. Qua afwerking zien we de nodige pluspunten, zoals het eenvoudig afneembare glazen paneel, de uitneembare hardeschijfkooi en de rubberen interne afwerking. De basis is eenvoudig, maar stevig - en de inbouwruimte is gezien de bescheiden afmetingen heel netjes, met plek voor tot vier ssd's, drie harde schijven en een grote luchtkoeler en videokaart. Weinig weerhoudt je van het installeren van een krachtig systeem.

Wat daarbij wel iets is om rekening mee te houden is de koelcapaciteit - de meegeleverde ventilatoren zijn niet slecht, maar ook zeker niet de beste. In het kleine testveld weet de NR400 zich aardig staande te houden tegen de twee duurdere modellen, en doet het beduidend beter dan de twee goedkopere. Op het vlak van geluidsproductie en demping blijft hij wat achter bij sommige tests, maar onder de streep is het uit de doos een bruikbare behuizing - met betere fans zou hij tot grotere hoogten kunnen stijgen.

Met zijn riante inbouwmogelijkheden en bescheiden prijs vermoeden we dat deze NR400 wel eens net zo'n succes zou kunnen worden als de roemruchte voorgangers uit de N-serie, en we zullen mettertijd ook zeker eens een blik moeten werpen op de grote broer NR600, waarin wel volledige atx-moederborden passen. De MasterBox NR400 mag met een Great Value award naar huis.


Cooler Master MasterBox NR400


Lees ook deze behuizing artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*