Acer Predator Triton 500 review: met deze gaming notebook wedijvert Acer met de top

Door


Constructie en aansluitingen

De Acer Predator Triton 500 is geheel opgetrokken uit heel donkerblauw/zwart aluminium. De uitzondering is de zogeheten B-stijl, oftewel het gedeelte rond het scherm, dat van plastic is. Om met de basis te beginnen, het is een 15,6-inch notebook, met een gewicht van 2,1 kilo. Hoewel Acer rept over een dikte van 17,9 mm, is de praktijk iets weerbarstiger. Het dikste gedeelte is 23 mm dik aan de achterzijde bij de pootjes, aan de voorzijde bij de pootjes is dat iets meer dan 20 mm. Overigens negeert elke laptopfabrikant dat er nog uitstekende delen aan het chassis zitten - begrijpelijk, maar weinig praktisch wanneer je een apparaat in een smal opbergvak of dito sleeve moet frutselen. Wij meten ze dus wel mee. Dan nog is het een voor een gaming notebook lichte, dunne verschijning. De even zware Asus Zephyrus S claimt 16,3 mm op het dikste deel en is in de praktijk 19 mm dik, waarmee die notebook nog wat dunner is - maar veel scheelt het niet. Door het gebruik van een paneel met dunne randen is de notebook relatief smal, net geen 36 cm. Ook is hij niet bijzonder diep, we meten ruim 25,5 cm. 

  • Linksvoor
  • Rechtsachter

Acer Predator Triton 500 PT515-51-7618

Acer Predator Triton 500 PT515-51-7618

Dankzij het gebruikte, dikke metaal voelt de Triton 500 bijzonder solide aan. Het deksel veert amper in wanneer je erop drukt, het gebied rond het toetsenbord is nog meer rigide - van meeverende toetsen is al helemaal geen sprake. Ook de onderzijde is stijf en degelijk. Aam de achterkant, de zijkanten en onderop zijn copieuze openingen voor ventilatie aangebracht, waardoorheen je de geanodiseerd blauwe heatsinks van de koeling kunt zien. Een beetje zoals je remschijven en -blokken kunt zien door de lichtmetalen velgen van een snelle auto, en dat is wat ons betreft geen verkeerde associatie. Het chassis is opgetrokken uit gevouwen aluminium (en dus niet uit een stuk gefreesd), maar alles sluit zeer netjes op elkaar aan. Het eindresultaat voelt en ziet er luxe en hoogwaardig uit.

Acer Predator Triton 500 PT515-51-7618

Als we een kritiekpunt hebben, dan is het wel dat het mooie metaal een ontzettende magneet is voor vingerafdrukken - ook na verwoede poetsbeurten kregen we die niet allemaal weggewerkt, waardoor je ze soms zelfs op de foto's zult zien.

Aardig detail: wanneer je de machine opstart en de klep opent, licht het Predator-logo aan de achterzijde op. Dat gaat bovendien vergezeld van een vervaarlijk geluidseffect, waarvan we ons kunnen voorstellen dat je er minder van gecharmeerd bent.

Acer Predator Triton 500 PT515-51-7618

Aansluitingen

Acer voorziet de Predator Triton 500 van aardig wat aansluitmogelijkheden, alle ter linker- en rechterzijde. We tellen drie keer usb 3.1 gen1 (superspeed 5) in de vorm van platte type-a poorten, maar er is ook een type-c aansluiting. Die biedt Thunderbolt 3 en daarmee dus usb 3.1 gen2 (superspeed 10) en een displayport videosignaal. Voor dat laatste is er aan de rechterzijde ook nog een aparte mini-displayport-aansluiting. 

  • Acer Predator Triton 500 PT515-51-7618
  • Acer Predator Triton 500 PT515-51-7618
  • Acer Predator Triton 500 PT515-51-7618
  • Acer Predator Triton 500 PT515-51-7618

Links treffen we dan nog naast de voedingadapteraansluiting een ethernet-poort en een hdmi-uitgang, plus twee analoge 3,5mm-audioaansluitingen. Vergeleken met de recent besproken Zephyrus S is dit een heuse poortenrijkdom, maar ook op zichzelf beschouwd blijft er weinig te wensen over. Eigenlijk missen we alleen een geheugenkaartlezer, die heeft Acer (net als Asus) geheel weggelaten. Aangezien het een gamingnotebook is zien we dat maar door de vingers. 

Prettig is dat Acer een relatief lichte, platte adapter meelevert - het is niet de kleinste ooit, maar voor een gaming notebook is hij heel bescheiden. 

  • Acer Predator Triton 500 PT515-51-7618
  • Acer Predator Triton 500 PT515-51-7618


Vergelijken

In deze review besproken drie producten

  Product Laagste prijs

Acer Predator Triton 500 PT515-51-700C

Laptop, Qwerty, Intel Core i7 8750H, 16 GB, 15.6 inch, 1920x1080, Nvidia GeForce RTX 2080 Max-Q Design, 1024 GB, 2100 gram, Windows

Specificaties Prijzen

2.999,00 €

gem. 2.999,00 €
1 shop, 1x voorraad

Acer Predator Triton 500 PT515-51-766B

Laptop, Qwerty, Intel Core i7 8750H, 16 GB, 15.6 inch, 1920x1080, Nvidia GeForce RTX 2060, 512 GB, 2100 gram, Windows

Specificaties Prijzen

2.299,89 €

gem. 2.299,89 €
1 shop, geen voorraad

Acer Predator Triton 500 PT515-51-7618

Laptop, Qwerty, Intel Core i7 8750H, 16 GB, 15.6 inch, 1920x1080, Nvidia GeForce RTX 2060, 1024 GB, 2165 gram, Windows

Specificaties Testresultaten Reviews

Lees ook deze laptop/tablet artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*