Motorola Moto G7 Power en G7 Play review: de beste G7 heeft de langste adem

Door


Camera

Bij dit onderdeel staan we stil bij de specificaties van de verschillende camera's die in de Motorola Moto G7 Play en G7 Power aanwezig zijn. Daarbij testen we in de praktijk de werking van de camera waarbij we onder andere een vergelijking maken met een vast referentietoestel. 

Motorola Moto G7 Play Blue
Motorola Moto G7 Play

Cameratechniek

Het prijsverschil tussen de Moto G7 Power en G7 Play uit zich in diverse specificaties, waaronder de camera. De Power heeft een 12 megapixel camera met een pixelgrootte van 1,25 um. Op de Play tref je een 13 megapixel camera aan met 1.12 um pixels. Beide camera’s hebben een diafragma van f/2.0, pdaf-autofocus en automatische hdr. Ook ondersteunen ze 4K-video met 30 fps, elektronische beeldstabilisatie en is de slimme Google Lens-tool in de camera-app geïntegreerd. Er is ook een led-flitser aanwezig.

De smartphones lijken dezelfde frontcamera te hebben. Het gaat om een 8 megapixel exemplaar met een diafragma van f/2.2 en een pixelgrootte van 1.12 um.

Cameratest

Bij elke smartphone die we bij Hardware.Info binnen krijgen doen we een vergelijkende cameratest met een vast referentietoestel. Op dit moment gebruiken we daarvoor de camera van de Samsung Galaxy S9+, wat ons betreft op dit moment een van de beste camera's die in een smartphone te vinden is. De S9+ is een high-end, en dus ook duurder toestel. Je kan natuurlijk niet zonder meer verwachten dat een camera van een (veel) goedkopere smartphone vergelijkbare prestaties levert, maar de lat moet ergens liggen om een goede vergelijking te kunnen maken.  

We nemen onder verschillende omstandigheden een foto met zowel de Moto G7 Play en G7 Power, als de Samsung Galaxy S9+ waarbij we de resultaten naast elkaar leggen. In het eerste en tweede scenario schieten we plaatjes met beide toestellen in onze onverlichte fotostudio waarbij we de deur op een kier laten en we eerst geen, en vervolgens wel gebruik maken van de aanwezige flitsers.

Motorola Moto G7 Play (links), Motorola Moto G7 Power (midden) en Samsung Galaxy S9+ (rechts) zonder flitser

In de vrij donkere ruimte schieten de Moto G7 Power en G7 Play verschillende foto’s. De Play maakt een niet zo scherp plaatje met een vreemde gelige waas. De foto van de Power is scherper maar toont bijna een grijs beeld. Kijk je naar het kiekje van de Galaxy S9+ dan zie je de kleuren van bijvoorbeeld het plantje en de tafel, welke niet meer zichtbaar zijn op die van de Power.

Motorola Moto G7 Play (links), Motorola Moto G7 Power (midden) en Samsung Galaxy S9+ (rechts) zonder flitser

Met de flitser aan geldt opvallend genoeg bijna hetzelfde. De Play-versie schiet een opvallend gele foto, terwijl de afbeelding van de Power een meer grijze tint vertoont. Laatstgenoemde maakt een iets scherpere foto.

Motorola Moto G7 Play (links), Motorola Moto G7 Power (midden) en Samsung Galaxy S9+ (rechts)

Bij het maken van een foto in een met kunstlicht verlichte kantoorruimte, blijkt dat de camera van de Moto G7 Play vrij beperkt is. Het kleed oogt fletser dan het in werkelijkheid is, de kranten zijn overbelicht en grijze tapijttegels vertonen weinig contrast. Daarnaast is het plaatje wat bewogen. De Moto G7 Power presteert op alle punten duidelijk beter, al moet hij de Galaxy S9+ (uiteraard) voor laten gaan.

Motorola Moto G7 Play (links), Motorola Moto G7 Power (midden) en Samsung Galaxy S9+ (rechts)

Buiten bij daglicht schieten beide Moto G7-toestellen aardige foto’s, al leggen ze geen natuurgetrouwe kleuren vast. De G7 Play maakt het water lichter blauw, het gras groener en de lucht wat grijzer, terwijl de G7 Power bijna alle kleuren (onterecht) levendiger maakt en minder detail toont. De foto van de Galaxy S9+ laat goed zien hoe de omgeving er daadwerkelijk uit zag.

Motorola Moto G7 Play (links), Motorola Moto G7 Power (midden) en Samsung Galaxy S9+ (rechts)

Tenslotte hebben we buiten ook een foto gemaakt van een wijds uitzicht over het water, met – net buiten beeld – de vrij felle zon. In deze situatie presteert de goedkopere Moto G7 Play opvallend genoeg beter dan de Power. De foto bevat meer detail en een nauwkeurigere kleurweergave, al is het beeld iets minder scherp. De camera van de Power weet zich geen raad met deze zonnige omstandigheden en toont het water veel te blauw. Het gras is op zijn beurt te groen en verliest veel detail.


Vergelijken

In deze review besproken drie producten

  Product Laagste prijs

Motorola Moto G7 Play Blue

Google Android 9.0, 2048 MB, 32 GB, 5.7 inch, 1512x720, 13 MPixel, 802.11n

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

143,99 €

gem. 149,00 €
8 shops, 7x voorraad

Motorola Moto G7 Power Black

Google Android 9.0, 4096 MB, 64 GB, 6.2 inch, 1570x720, 12 MPixel, 802.11n

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

199,00 €

gem. 206,00 €
8 shops, 7x voorraad

Motorola Moto G7 Power Purple

Android 9, 64 GB, 6.2 inch, 1520x720, 12 MPixel, 4G

Specificaties Prijzen

204,49 €

gem. 206,00 €
6 shops, 3x voorraad

Lees ook deze smartphone artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*