Kastencarrousel: 17 mainstream atx-behuizingen tussen de 80 en 120 euro

Door


Flexibiliteit

Je koopt een behuizing uiteraard kant en klaar, maar het is altijd wel fijn als er naderhand nog de nodige zaken zijn aan te passen. Met een kast doe je doorgaans een stuk langer dan met componenten en bij een upgrade kan het van grote toegevoegde waarde zijn als je genoeg ruimte kan creëren voor een grotere videokaart, door bijvoorbeeld een kooi voor harde schijven te verplaatsen of weg te halen. Ook is goed kabelmanagement belangrijk om de koeling te bevorderen, de build er strakker uit te laten zien en efficiënt van de beschikbare ruimte gebruik te kunnen maken.

Nanoxia Deep Silence 2 Black
Nanoxia Deep Silence 2

Qua mogelijkheden voor meer ruimte hebben alle behuizingen in deze vergelijking een kooi voor harddisks die uitneembaar is, met uitzondering van de Nanoxia Deep Silence 2. Nou is ook bij deze kast de ruimte voor een flinke videokaart met 36 centimeter lengte niet gering, maar het is wel een feature die ontbreekt ten opzichte van de concurrentie. Alle geteste behuizingen in deze review bieden de mogelijkheid om kabelmanagement te vergemakkelijken door gaten in de moederbordplaat.

Op deze manier kun je bijvoorbeeld kabels vanuit de voeding onderin de behuizingen achter het moederbord langs laten lopen naar de harde schijven, de videokaart en uiteraard het moederbord zelf. Achter die moederbordplaat zelf zijn haakjes om kabels met tie-wraps aan vast te zetten tegenwoordig tamelijk standaard, maar sommige fabrikanten gaan een stap verder om het je gemakkelijk te maken hiermee. Bijvoorbeeld met voorgeplaatste klittenband binders, iets waar Phanteks en NZXT zich mee weten te onderscheiden.

Hetzelfde is van toepassing op de uitsparing op de moederbordplaat om een processorkoeler makkelijker te kunnen monteren. Ook dit komen we op elke behuizing in de vergelijking tegen, waardoor een latere upgrade van een cpu-koeler een stuk minder moeite zal kosten.


Lees ook deze behuizing artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*