Kastencarrousel: 17 mainstream atx-behuizingen tussen de 80 en 120 euro

Door


Aansluitingen

Vrijwel elke behuizing heeft ergens een paneeltje met een power-knop en usb- en audio-aansluitingen. Doorgaans aan de voor- of bovenzijde, soms aan een zijkant. Dat laatste is iets om rekening mee te houden bij aanschaf: zet je je kast op een bureau, dan zijn aansluitingen bovenop minder handig – zet je hem naast je op de grond, dan is dat juist de beste plaats.

Fractal Design Meshify C Tempered Glass Edition
Fractal Design Meshify C

De 17 kasten in deze review bevatten zonder uitzondering twee analoge 3,5mm jackplug-aansluitingen, eentje voor de hoofdtelefoon en eentje voor de microfoon. Deze kunnen middels een hd audio-connector op de header van het moederbord worden aangesloten. Bij de usb-aansluitingen is er meer variatie – elk model heeft wel 3.0-aansluitingen, maar soms wordt er daarnaast ook nog in usb 2.0 voorzien. De Silencio 550 heeft als enige kast in de vergelijking slechts één usb 3.0-aansluiting, terwijl bijna de helft geen usb 2.0 heeft.

Usb type-c, dan wel usb 3.1 rev2, komen we nog maar zeer weinig tegen op behuizingen en het zal weinig mensen verbazen dat van de 17 geteste behuizingen geen enkel exemplaar over een dergelijke aansluiting beschikt. Op veelal luxere moederborden is de 10 Gb-header al wel regelmatig te vinden, maar de externe aansluiting hiervoor wordt ook op moderne behuizingen vaak weggelaten. Dit heeft hoofdzakelijk met de kosten te maken: de kabel van de header naar de poort op de behuizing is een prijzig onderdeel.


Lees ook deze behuizing artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*