TP-Link Deco M4 review: hoe de M4 kwam, zag en overwon

Door


Conclusie

TP-Link maakte ruim een jaar geleden indruk met de zijn budget mesh-systeem, de Deco M5. Dit was lang het goedkoopste multiroom wifi-systeem op de markt, maar presteerde in onze tests steevast zo goed dat het de no brainer-keus was voor wie een betaalbaar mesh-syteem zocht. We spreken hier in de verleden tijd, maar dat is niet helemaal terecht. Nog steeds spreken de prestaties van de M5 tot de verbeelding. Het geval wil alleen dat het systeem er een serieuze concurrent heeft bijgekregen.

TP-Link Deco M4 3-Pack

De Deco M4 biedt bij zowel de mesh- als de doorvoertest zeer vergelijkbare prestaties. Bij de beide praktijktest doet de M5 het net iets beter, evenals verschillende aanzienlijk duurdere concurrenten. Met een prijs van 169 euro voor een 3-pack (120 euro voor een 2-pack) weet TP-Link zodoende met de Deco M4 opnieuw een haast ongekende prijs-prestatieverhouding te bieden. De Great Value award is dan ook dik verdiend.


TP-Link Deco M4

 


Vergelijken

In deze review besproken twee producten

  Product Laagste prijs

TP-Link Deco M4 2-Pack

Draadloos, 802.11ac, Mesh-ondersteuning

Specificaties Prijzen

131,00 €

gem. 139,15 €
6 shops, 4x voorraad

TP-Link Deco M4 3-Pack

Draadloos, 802.11ac, 300 Mbit/s, 867 Mbit/s, Mesh-ondersteuning

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

159,10 €

gem. 169,00 €
7 shops, 7x voorraad

Lees ook deze router artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*