Asus ZenFone Max Pro M2: hoe overtuigend is de tweede generatie?

Door


Prestaties: Accuduur

De accuwerktijd van smartphones brengen we met vier benchmarks in kaart, waarbij we de schermhelderheid vastzetten op 250 cd/m². Bij onze eerste test laten we in een eindeloze loop een H.264 hd-videobestand afspelen. Daarnaast draaien we de accutest uit de PCMark 2.0 benchmark, die je kan beschouwen als een simulatie van 'normaal' gebruik. Deze test bestaat uit scrollen door webpagina's, het bekijken van foto's en filmpjes en andere gangbare zaken. Ten slotte voeren we ook nog een test uit waarbij we de smartphone in kwestie door websites laten scrollen tot de accu het opgeeft. Deze test voeren we zowel uit met een 4G als een wifi-verbinding.

Resultaten

De Asus Zenfone Max Pro M2 is uitgerust met een niet-verwisselbare Li-Po batterij met een capaciteit van maar liefst 5000 mAh. Het zal niet verbazen dat de accuprestaties dan ook uitstekend zijn. In de belangrijke PCMark Work 2.0 accutest weet het toestel het maar liefst 11,5 uur vol te houden en in onze eigen Accutest - Videotest wordt de 17 uur ruim overschreden. Ook de resultaten in de browsetests zijn van topniveau, met name de 12,5 uur die de M2 het uithoudt op een 4G verbinding is uitstekend. Hoe goed ook in absolute termen, er zijn concurrenten die het beter doen. De Motorola Moto G7 Power is bij alle vier de tests de onbetwiste koploper en de Oppo AX7 en de bloedeigen voorganger weten het op onderdelen eveneens net wat langer vol te houden.

Een lange accuduur is ontegenzeggelijk belangrijk, snel kunnen opladen is natuurlijk ook erg handig. Hier zien we duidelijk dat de grote accucapaciteit in combinatie met een doodnormale 10 W lader geen zoden aan de dijk zet. Zowel na 30 minuten als bij volledig opladen vinden we de M2 samen met de M1 onderaan de ranglijst terug.  

  • Accutest
  • Webbrowse test 4G & wifi
  • Laadtesten


Vergelijken

In deze review besproken twee producten

  Product Laagste prijs

Asus ZenFone Max Pro M2 64GB Blue

Android 8, 64 GB, 6.26 inch, 2280x1080, 12 MPixel, 4G

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

299,99 €

gem. 299,99 €
2 shops, 1x voorraad

Asus ZenFone Max Pro M2 64GB Silver

Android 8, 64 GB, 6.26 inch, 2280x1080, 12 MPixel, 4G

Specificaties Testresultaten Reviews

Lees ook deze smartphone artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*