Asus ZenFone Max Pro M2: hoe overtuigend is de tweede generatie?

Door


Uiterlijk

De Asus Zenfone Max Pro M2 is ruim 15,7 cm lang, 7,5 cm breed en 8,3 mm dun; het toestel weegt zo'n 170 gram. Het scherm van de het toestel heeft een 6,26 inch beelddiagonaal, in een 19:9 beeldverhouding. Daarmee is het dus iets meer dan twee keer langer dan dat het breed is. Het toestel ligt mede daardoor goed in de hand; de subtiel afgeronde randen helpen daar ook bij. Aan de bovenzijde van het display treffen we een notch, waarin de frontcamera zich bevindt. De schermhoeken zijn eveneens afgerond en worden met name aan de onderzijde omgeven door een behoorlijke bezel. De scherm-toestelverhouding komt evengoed uit op een een keurige 82%. 

Asus ZenFone Max Pro M2 64GB Blue

Design

Hoewel we de laatste tijd vaak enigszins verveeld kijken naar het design van smartphones - alweer twee glasplaten en een metalen frame - zijn we niet erg verheugd met Asus' keuze voor een kunststof backcover. Dit stukje plastic probeert zich daarbij weliswaar als glas voor te doen, maar valt bij aanraking direct door de mand. Ook is deze cover nogal gevoelig voor vingerafdrukken en vetvegen. De Max Pro M1 had een metalen behuizing, iets wat Asus wat ons betreft bij de M2 had mogen herhalen. Afgezien van de materiaalkeuze, is er met de afwerking van het toestel niets mis. Wel missen we een IP-rating, terwijl inmiddels ook op dit prijspunt verschillende concurrenten wel enige mate van stof- en waterdichtheid kunnen claimen.   

Dual-sim met microsd

Aan de rechterzijde treffen we de gebruikelijke tuimelknop voor de volumeregeling en powertoets. De knoppen vertonen nauwelijks speling en voelen daardoor prettig rigide aan. Wel zijn ze aan de dunne kant, wat niet iedereen zal waarderen. Aan de andere kant treffen we de uitprikbare sim-tray. Deze biedt plaats voor twee sim-kaarten én een microsd-kaartje. Zo kan je de opslagcapaciteit uitbreiden zonder de dual sim-functionaliteit op te geven. We zien dit steeds vaker, een ontwikkeling die we van harte toejuichen. 

Asus ZenFone Max Pro M2 64GB Blue

3,5 mm en micro-usb

De achterkant van de Max Pro M2 herbergt de dubbele cameramodule met flitser. Ook is hier plaats ingeruimd voor een vingerafdrukscanner. De scanner voelt wat aan de kleine kant, waardoor de positionering wat nauwer luistert. Verder zien we hier nog de merknaam van Asus, die door de zilveren letters behoorlijk prominent aanwezig is.  

Onderop vinden we een mono-speaker, die een heel behoorlijk volume weet voort te brengen. Jammer genoeg komt de muziek als een grote brei naar buiten, zodoende is een een setje headphones wel aan te raden. Daar levert Asus er keurig eentje van mee met de M2, al is de geluidskwaliteit daarvan - met name het gebrek aan laag - eveneens niet indrukwekkend. Een eigen exemplaar is dus de beste optie.

Die kan je wel gewoon aansluiten op de 3,5mm-aansluiting. We prefereren deze aansluiting nog altijd boven usb-c. Wat geluid betreft althans, qua stroomvoorziening zijn we groot voorstander van usb-c. Helaas maakt Asus hier de verkeerde keuze door een micro-usb-aansluiting in te bouwen. Zeker voor een smartphone die 299 euro kost is een micro usb-aansluiting niet meer van deze tijd. De meegeleverde lader die je hierop kan aansluiten biedt een maximaal vermogen van 10 W (5 V x 2 A).


Vergelijken

In deze review besproken twee producten

  Product Laagste prijs

Asus ZenFone Max Pro M2 64GB Blue

Android 8, 64 GB, 6.26 inch, 2280x1080, 12 MPixel, 4G

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

299,99 €

gem. 299,99 €
2 shops, 1x voorraad

Asus ZenFone Max Pro M2 64GB Silver

Android 8, 64 GB, 6.26 inch, 2280x1080, 12 MPixel, 4G

Specificaties Testresultaten Reviews

Lees ook deze smartphone artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*