Asus ZenFone Max Pro M2: hoe overtuigend is de tweede generatie?

Door


Software

De Asus Zenfone Max Pro M2 is out of the box voorzien van Android 8.1 en dus niet de meest recente iteratie van Google's OS, Android 9 Pie. Op de peildatum van 19 april 2019 was het toestel voorzien van een security patch van 1 februari 2019. Waar Asus normaal gesproken zijn ingrijpende ZenUI skin over Android heen plakt, zien we bij de M2 - net als bij zijn voorganger - een zeer lichte versie van ZenUI. De launcher is qua uiterlijk niet te onderscheiden van stock Android. Wel zien we wat bloatware van verschillende bekende social media-platformen. Al met al is dit wat ons betreft te prefereren boven de ingrijpende en zware versie van ZenUI.

Android 8 Oreo

Net als bij eerdere versies zijn er in Android 8 ten opzichte van 7 Nougat tal van verbeteringen op de gebieden van stroomvoorziening en beveiliging doorgevoerd. Tevens komt Android 8.0 met een picture-in-picture optie en een feature die Notification Dots heet, waarmee je notificaties kan oproepen door een bolletje op een app-icoon in te drukken. Verder zijn er meer achtergrondbeperkingen voor locatie en wifi in te stellen en worden er kleurenspectra als AdobeRGB en DCI-P3 ondersteund.

Bovendien is het ook voor fabrikanten van smartphones die werken met een eigen schil dankzij Project Treble een stuk makkelijk geworden om Android updates uit te rollen. Onder Project Treble wordt het besturingssysteem voortaan namelijk modulair opgebouwd. Hierdoor moeten updates van Google's OS enkel in Android zelf worden aangepast en kan de eigen schil van de fabrikant ongemoeid blijven. Zodoende heeft een fabrikant in principe significant minder tijd nodig voordat het nieuwe firmware beschikbaar kan stellen aan eindgebruikers. 

In de meest recente versie Android 8.1 zijn door Google ook weer diverse verbeteringen doorgevoerd. Zo wordt er in 8.1 nog efficiënter omgegaan met het beschikbare opslaggeheugen en is er de mogelijkheid om niet enkel te zien wat de kwaliteit van de wifi-verbinding is qua signaal, maar ook hoe snel de verbinding is. 


Vergelijken

In deze review besproken twee producten

  Product Laagste prijs

Asus ZenFone Max Pro M2 64GB Blue

Android 8, 64 GB, 6.26 inch, 2280x1080, 12 MPixel, 4G

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

299,99 €

gem. 319,00 €
3 shops, 2x voorraad

Asus ZenFone Max Pro M2 64GB Silver

Android 8, 64 GB, 6.26 inch, 2280x1080, 12 MPixel, 4G

Specificaties Testresultaten Reviews

Lees ook deze smartphone artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*