Al het nieuws van Acers jaarlijkse persconferentie Next@Acer: Concept D, Helios 700 en meer

Door


Gaming: Predator en Nitro nieuws

Het Predator gamingmerk van Acer is volgens de fabrikant zeer succesvol, met inmiddels 24 landen waarin het merk de nummer één danwel nummer twee positie weet in te nemen in de pc-gaming markt. Het merk sponsort een groot aantal e-sports evenementen en organisaties, en kondigde op Next@Acer dit jaar een driejarig contract met het Intel Extreme Masters toernooi. Daarnaast heeft het ook de eigen Predator League, een serie e-sport toernooien waaraan 3530 teams uit 16 landen deelnemen. 

Uiteraard zit het ook niet stil met de ontwikkeling van nieuwe Predator producten. Deze premium gaminglijn had als belangrijkste vernieuwing op dit event de Helios 700, een nog extremere, letterlijk en figuurlijk dikkere gaming notebook dan de bestaande Helios 500 en 300. Die laatste werd overigens ook vernieuwd, met een slanker profiel en uiteraard krachtiger hardware. In de Nitro-lijn, gericht op wat minder kapitaalkrachtige gamers, komt Acer met de Nitro 7, die qua afwerking en specificaties de instapmodellen uit de Predator-reeks overtreft.

Predator Helios 700

De Helios 700 is alleen al opmerkelijk door één truc: het toetsenbord en touchpad kunnen integraal naar voren schuiven, waarbij het touchpad met de omringende delen onder een hoek naar voren kantelen en zo als polssteun dienen voor het naar voren geplaatste toetsenbord. Hiermee wordt tegelijkertijd de turbomodus actief, en kunnen de onder gelegen Aeroblade 4 fans optimaal koele lucht aanvoeren om de ondergelegen videokaart, een niet-Max-Q RTX 2080 of 2070, te koelen, evenals de Intel Core i9 processor uit de 9e generatie. Dit is niet het enige bijzondere aan het toetsenbord, want de WASD-toetsen hebben zogenaamde 'MagForce' schakelaars, die analoog werken: hoe dieper je ze indrukt, hoe sterker het effect. Bij mechanische toetsenborden hebben we dit al een keer of twee gezien, op laptops is het wat nieuws. Desgewenst - bijvoorbeeld als je een langere tekst wilt typen - kan je deze toetsen vervangen door exemplaren met standaard schakelaars.

Deze 4,5 kilo wegende notebook heeft een full hd (1920x1080) G-Sync 17,3 inch 144Hz/3ms ips-scherm met een helderheid van 300 nits, tot 64 GB werkgeheugen en tot 1 TB nvme ssd in een raid-0 configuratie, gecombineerd met tot 2 TB harde schijfruimte. Draadloos netwerk is in handen van een 802.11ax adapter van Killer, de AX1650, en bedraad netwerk wordt geregeld door een Killer E3000. Er is een 5.1 speakersysteem ingebouwd voor de gamer die het even zonder headset wil doen. De Predator Helios 700 is vanaf juli in Europa beschikbaar, met een vanafprijs van 2699 euro.

Predator Helios 300

De Predator Helios 300 is een van Acers best lopende gaming notebooks, naar verluidt de best verkochte op Amazon. Deze laptop is nu opnieuw ontworpen, met een wat slanker profiel en lager gewicht. De 15-inch uitvoering is 22,9 mm dik en weegt 2,3 kilo met een ssd, 2,4 kilo met zowel een ssd als een harde schijf. De 17-inch versie weegt 2,9 kilo en is net geen 2,5 cm dik.

Zowel de 15- als de 17-inch versie hebben een 144Hz/3ms ips-paneel met full hd-resolutie en 300 nits helderheid, aangestuurd door een RTX 2060 of een RTX 2070 Max-Q. De processor is een 8e of een 9e generatie Intel Core i7 of i5, het werkgeheugen is tot 16 GB groot en uitbreidbaar naar maximaal 32 GB. Voor netwerk zijn er bedrade en draadloze verbindingen van Killer, maar in het laatste geval wel 802.11ac en niet zoals bij de 700 'wifi 6'. In Europa begint de Helios 300 bij 1499 euro, verkrijgbaar vanaf juni dit jaar. 

Nitro 7

Nitro is de gaminglijn van Acer voor wie bang for the buck wil, maar de nieuwe Nitro 7 is zeker geen budgetapparaat op het eerste gezicht. Zo heeft hij een opvallend dun profiel, op het dunste deel net iets minder dan 20 mm, en weegt hij 2,5 kilo. Dat is niet heel licht, maar het chassis van deze 15,6 inch notebook is wel geheel van aluminium, en bevat naast een 8e of 9e generatie Intel Core-processor, "de laatste Nvidia GeForce GTX graphics". Dat mogen we interpreteren als GTX 1660 (Ti) of GTX 1650, die nog niet officieel verschenen zijn voor de mobiele markt. 

Het gebruikte paneel is een 144Hz/3ms ips-exemplaar, en er is tot 16 GB werkgeheugen (uitbreidbaar tot maximaal 32) en tot 1 TB ssd nvme in raid-0 opslag in de meest luxe uitvoering - Acer rept ook van 1 of 2 TB harde schijf, het is niet duidelijk of dit aanvullend of in plaats van is - we gaan uit van het eerste.  Acer belooft een werktijd van tot 7 uur, wat ons optimistisch lijkt, maar ook als het de helft zou zijn, zou dat nog een nette tijd zijn voor een gaming notebook. 

Orion 5000

Verder krijgt de Orion 5000 desktop een kleine update, met rgb-verlichting en 9e generatie Intel Core-processors, en een moederbord met Z390-chipset voor de K-uitvoeringen, alleen de variant met i5-9400 heeft een H370 chipset - wat ons betreft een logische keuze. Beide zijn beter dan de Z370 die in de variant die we onlangs besproken zat.


Dossier

Lees ook deze laptop/tablet artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*