Al het nieuws van Acers jaarlijkse persconferentie Next@Acer: Concept D, Helios 700 en meer

Door


Conclusie

Het belangwekkendste nieuws van deze Acer Next was zonder meer de aankondiging van een nieuwe productlijn. Met Predator heeft Acer laten zien succesvol een merk in de markt te kunnen zetten, waarbij het wellicht ook als voordeel heeft dat het minder snel met het - inmiddels allang niet meer van toepassing zijnde - oude imago van 'veel voor weinig'. De notebooks en desktops die Acer tegenwoordig maakt zijn in niets meer te vergelijken met de goedkope plastic exemplaren waarmee het pc's voor een kleine beurs toegankelijk maakte, maar vooroordelen zijn altijd lastig te bestrijden. Het is geen gekke gedachte om een nieuw, hip merk in te zetten om de kritische high-end gebruikers waar de Concept D systemen op mikken.

Uiteraard komt er meer bij deze onderneming kijken dan een merk alleen. Acer pakt het slim aan door direct een complete line-up te bieden - weliswaar gebaseerd op bestaande modellen uit andere lijnen, maar wel met een heel andere uitstraling, tuning en bovenal - zo is althans de belofte - een heel andere beeldkwaliteit. En door bestaande platforms als basis te gebruiken blijft het financiële risico nog enigszins beperkt; we vernamen wel al dat een volgende generatie ongetwijfeld weer meer een 'eigen smoel' zal krijgen (onze parafrasering). 

De inzet op beeldkwaliteit kunnen we in elk geval waarderen - het is te hopen dat de opgedane ervaring en expertise ook doorsijpelt naar lager gepositioneerde productlijnen, want elke gebruiker heeft baat bij enige kleurechtheid. Als niet met een kleurfout kleiner dan 1, dan toch zeker onder de 3. 

Hoewel het op een aantal producten nog wachten is tot de herfst, komt het merendeel op korte termijn beschikbaar. Wij zien ernaar uit de nodige van de deze week getoonde modellen binnenkort aan de tand te voelen.  


Dossier

Lees ook deze laptop/tablet artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*