Gamen in stijl: 10 gamestoelen getest

Door


Toegift: Gamewarez Blizzard 2.0

Veel PC gamers zweren de laatste jaren bij bureaustoelen zoals we in deze test bespreken, maar als je liever onderuit gezakt met een gamepad voor de tv hangt, dan zijn zitzakken zoals die door het het Duitse Gamewarez worden gemaakt een goed alternatief. De 150 euro kostende Gaming Bundle Arctic 2.0 die wij uitprobeerden is feitelijk een grote ronde poef met een diagonaal van ongeveer 60 centimeter, met daarachter een rugleuning. De buitenkant is gemaakt van een stevig polyesterweefsel en het binnenwerk bestaat uit piepschuimbolletjes. De ‘stoel’ is hierdoor goed te vormen naar eigen voorkeur, maar toch stevig als je er eenmaal druk op uitoefent.

Aan de rechterzijde is een drietal vakken te vinden waarin je afstandsbedieningen en controllers kunt opbergen, links is een lus met klittenband waar je een headset aan kunt hangen. De bundelversie wordt geleverd met een poef, zodat je lekker met de voetjes van de vloer kunt gamen. In de praktijk zit het geheel best comfortabel, al biedt de ‘stoel’ geen ondersteuning aan je nek, terwijl de natuurlijke zit juist wel wat achterover is. Voordeel is natuurlijk dat de stoel weinig weegt en je hem dus gemakkelijk kunt verplaatsen en als je er zin in hebt in een hoek kunt gooien als je klaar bent met gamen: het buitenmateriaal is stevig en er kan uiteraard niets kapot omdat er geen frame in zit.


Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*