Gamen in stijl: 10 gamestoelen getest

Door


Nitro Concepts S300

In onze roundup uit 2016 bespraken we de E200 en E220 van Nitro Concepts, op dat moment twee van de goedkoopste stoelen uit de test die ondanks hun lage prijs onze waardering konden wegdragen. De nieuwe S300 die wij ditmaal bespreken is weliswaar niet de goedkoopste stoel uit deze nieuwe test, maar is met gemiddeld 275 euro zeker ook niet de duurste. Wij ontvingen de 'Urban Camo' versie die afgewerkt is met een stoffen bekleden voorzien van grijs met bruin en zwarte camouflageprint. Wie wie liever een traditioneler ontwerp heeft levert Nitro Concepts de stoel ook in het zwart met witte, rode, orange, blauwe of groene accenten. Wij vinden de camoversie wel geslaagd, en dat geldt waarschijnlijk ook voor fervente (fps) wargame spelers.

Nitro Concepts S300 Fabric Gaming Chair Urban Camo

Kijken we voorbij de kleurtjes dan valt op dat de S300 net als de Arozzi Mezzo Fabric een stoffen in plaatst van een (kunst)lederen afwerking heeft. In gebruik valt de stevige zit van de stoel op, het gebruikte koudschuim in de zitting en de rug is erg stevig. Wij vinden het wel prettig, maar dat is een kwestie van smaak. Wat we minder prettig vinden is dat ook de rug- en nekkussens van hetzelfde relatief hard materiaal gemaakt zijn. Deze hard-op-hard combinatie zal niet iedereen bevallen. Net als bij alle andere stoelen zijn deze gelukkig verwijderbaar, dus je hebt de keuze.

Nitro Concepts S300 Fabric Gaming Chair Urban Camo

Qua comfort is de S300 verder prima. De stoel is vrij ruim, staat stevig op zijn hals en zit zoals gezegd relatief hard, maar wel prettig. Het onderstel van de S300 is een voudig, de zetel staat direct op de gasveer zonder extra kniknek. De armleuningen zijn in hoogte en naar voor- en achteren verstelbaar en kunnen naar binnen of buiten gedraaid worden. De stabliteit van de S300 is dik in orde, ook als we op de punt van de stoel gaan zitten blijft deze stevig staan. Ben je op zoek naar een gestoffeerde stoel met een stevige zit? Dan de S300 dus zeker het overwegen waard.


Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*