Gamen in stijl: 10 gamestoelen getest

Door


Noblechairs Hero

De Noblechairs Epic was onze favoriet uit de vorige test en dus waren wij erg benieuwd naar de twee stoelen die Noblechairs ons ditmaal beschikbaar stelde. Het eerste model dat we bekijken is de Hero, een stoel die speciaal ontworpen is voor de forsere gamer. Met een breder zitgedeelte, en wijde lugleuning is deze stoel zowel geschikt voor gamers die breedgeschouderd zijn als voor hen bij wie het gewicht vooral rond de heupen zit. De 4D verstelbare armsteunen kunnen niet alleen naar verticaal en naar voren en achteren bewegen, maar zijn ook opzij verstelbaar, wederom prettig voor mensen met een forsere bouw. 

Noblechairs Hero Black/Red

De door ons geteste zwarte versie met rode stiksels heeft een kunstleren afwerking met duizenden microperforaties in het middendeel van de zetel en de rugleuning, wat moet zorgen voor vochtregulering. De stoel staat op een stevig onderstel dat middels een kniknek met het zitvlak is verbonden. De gaslift kan volgens opgave tot 150 kg dragen, wederom met de zwaardere gamer in gedachte. Naast de kunstleren versie is de Hero ook beschikbaar met een écht leren afwerking.

Het comfort van de Hero is goed. Het zitvlak heeft slechts heel licht oplopende randen en ook de rugleuning is relatief vlak. Je dit dus meer op deze stoel dan dat je er in zit, zoals andere modellen je het gevoel geven. Een extra feature van de Hero die we nog niet eerder op een gamingstoel tegenkwamen is de verstelbare ondersteuning voor de onderrug. Middels een draaiknop aan de achterzijde van de rugleuning kan de hardheid van de rugleuning worden aangepast. In de praktijk is het effect slechts beperkt merkbaar, wat waarschijnlijk komt omdat de leuning sowieso al vrij hard is.

Noblechairs Hero Black/Red

Een nadeel van de Hero is wat ons betreft de prijs. De stoel kost namelijk bijna 510 euro, en dat is gewoon veel geld voor een zetel die niet eens met leer bekleed is en die qua uiterlijk of mogelijkheden ook niet bijzonder in het oog springt. De enige échte reden om de Hero te kopen is wat ons betreft zijn formaat, en het feit dat hij daarmee geschikt is voor mensen met een fors postuur.


Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*