Polar Vantage M review: voor serieuze sporters

Door


Inleiding

Een half jaar geleden introduceerde Polar twee nieuwe sporthorloges bedoeld voor zowel amateurs als professionele atleten die hun training en vooruitgang met harde data willen ondersteunen, de Vantage V en Vantage M. Beide horloges hebben uiteraard gps ingebouwd en bieden daarnaast 24/7 hartslagmeting waardoor niet alleen sport- en herstelperiodes gelogd kunnen worden, maar de Vantage series ook inzicht biedt in slaappatronen.


De Vantage M en Vantage V zijn échte sporthorloges, voorzien van ingebouwde profielen voor tal van sporten waaronder uiteraard hardlopen en fietsen, maar ook (open water) zwemmen, voetbal, skiën, en zelfs bi- en triatlon. Smartwatchfuncties mogen in 2019 natuurlijk niet ontbreken, maar die functionaliteit is bij de Vantage horloges beperkt tot het weergeven van notificaties. Apps installeren is niet mogelijk en ook muziekfuncties zijn niet ingebouwd. Daarmee neemt Polar het vooral op tegen concurrerende sporthorloges van onder andere Suunto en Garmin en minder tegen allround smartwatches zoals die van Apple en Samsung. De Vantage M en V kosten respectievelijk 249 en 449 euro, wij testen het goedkopere model.


Polar Vantage M

Met de Vantage serie introduceerde Polar vorig jaar een compleet nieuwe generatie sporthorloges die de V800 multisport uit 2015 vervangen. De Vantage horloges zijn vanaf de grond opnieuw opgebouwd met een nieuwe chipset, nieuwe gps-ontvanger, een nieuw ontwikkelde optische hartslagsensor en een compleet nieuw onderliggend besturingssysteem. Wij hebben de Vantage M sinds december full time in gebruik en hebben sinds die tijd tientallen fiets-, hardloop- en fitnessactiviteiten gedaan. Tijd om de balans op te maken.

Bekijk onze video review, of lees verder op de volgende pagina.


Lees ook deze wearable artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*