Werken in de wolken: 8 Chromebooks op de testbank

Door


Acer Chromebook Spin 13 CP713

We zeiden het al: ook de Chromebook Spin 13 is in deze vergelijking bijzonder. De met gemiddeld 787 euro duurste convertible in deze bespreking beschikt over een paneel met een 3:2-beeldverhouding. Daardoor heb je een stuk meer ruimte in de hoogte, handig voor productiviteitstoepassingen. Ook in andere opzichten steekt het display letterlijk en figuurlijk boven de meeste concurrenten uit: het scherm is scherper, helderder en laat mooi verzadigde kleuren zien dankzij de vrijwel volledige sRGB-dekking. Wel heeft kan de grijskalibratie beter - het scherm van de Asus Chromebook Flip C434 heeft beduidend kleinere afwijkingen. Middels de Wacom-pen, die kan worden opgeborgen in een vakje in de behuizing, kun je de Chromebook Spin 13 goed als tekentablet gebruiken.

Acer Chromebook Spin 13 CP713-1WN-39C5

De donkergrijze aluminium behuizing van de Spin 13 oogt extra luxe door de glimmend afgeschuinde randjes rondom. Door de stevige constructie voelt de machine hoogwaardig aan. Net als bij de Chromebook 514 heeft het toetsenbord een wat beperkte travel plus een relatief lichte feedback. Helaas ‘plakken’ scherm en basis in tabletmodus niet goed tegen elkaar aan: in het eerste deel van de scharnierbeweging zit te weinig weerstand. Bovendien komt de schermklep een klein stukje verder dan de behuizing, wat wellicht te maken heeft met de brede onderste bezel – met 3,7 cm is die van buitenformaat.

Hoewel de Chromebook Spin 13 met gemiddeld 785 euro de duurste convertible is in deze bespreking, heeft Acer niet gekozen voor de allersnelste hardware, al blijft de dualcore Core i3-8130U in onze benchmarks niet ver achter op de quadcore die HP in zijn Chromebook x360 14 monteert. Sowieso staan de twee wat systeemprestaties betreft voor op de concurrentie. Alleen Asus' Chromebook Flip C434 volgt op niet al te grote afstand. Ook qua opslag- en werkgeheugen is Acer in vergelijking met de luxere Chromebooks van HP en Asus niet royaal geweest. Luxere versies zijn wel met veel meer geheugen en opslag uitgerust, maar dan loopt de prijs ook op, tot duizend euro voor het 'topmodel' met i7-8550U. De acculooptijden vallen iets tegen. Zet je de rappe processor aan het werk, dan gaat de Chromebook Spin 13 korter mee dan veel concurrenten, al bedraagt de looptijd dan nog steeds 10 uur.

  • Acer Chromebook Spin 13 CP713-1WN-39C5
  • Acer Chromebook Spin 13 CP713-1WN-39C5
  • Acer Chromebook Spin 13 CP713-1WN-39C5
  • Acer Chromebook Spin 13 CP713-1WN-39C5


Lees ook deze laptop/tablet artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*