Werken in de wolken: 8 Chromebooks op de testbank

Door


Asus Chromebook Flip C434

De andere Chromebook die Asus aanleverde voor deze test, genaamd Chromebook Flip C434, is bestemd voor klanten die het budgetsegment zijn ontgroeid. Dat betekent dat de machine beduidend luxer is uitgevoerd. In plaats van een plastic behuizing is de C434 geheel gemaakt van zilvergrijs metaal, wat het geheel een stuk steviger maakt en een hoogwaardiger indruk achterlaat. Door accenten als glimmend afgeschuinde randjes, hoogglans scharnieren en verlichte toetsen ziet de convertible er nog wat luxueuzer uit. Helaas is Asus beschermrubbers rondom het toetsenbord vergeten in een kennelijke zucht naar een fraaier design, dus bij het wegleggen als tablet is het oppassen geblazen.

Asus Chromebook Flip C434TA-E10013

Door de fijne uitsparing aan de voorkant van de Chromebook Flip C434 til je de schermklep makkelijk op. Het scharnier had nog iets steviger mogen zijn, want de beide onderdelen blijven omgeklapt niet zo mooi tegen elkaar zitten als bij sommige concurrenten in de test. Ook hier zien we weer het ontwerp waarbij de achterkant van de machine opengeklapt een stukje van tafel wordt getild, waarbij de voetjes op het scharnierende gedeelte weer vrij klein zijn uitgevoerd. Wel zorgt het ontwerp ervoor dat de onderste schermrand nog een stukje kleiner lijkt dan hij al is. Ook de bezels aan de andere kanten zijn erg smal, waardoor de machine niet veel ruimte in beslag neemt voor een 14 inch-laptop. Bovendien heeft Asus een fatsoenlijk IPS-paneel ingebouwd met een relatief hoge helderheid en in vergelijking prima kleurbereik, dat ongeveer 85% van sRGB bedraagt. De kleurafstelling is ook nog eens goed, iets wat je van de meeste concurrenten niet kan zeggen. Het toetsenbord van de Chromebook Flip C434 maakt minder indruk. Hoewel de travel voldoet en de klank gedempt is, is de aanslag relatief sponzig. We prefereren de duidelijkere actuatie van de machines van HP en Acer.

Ondanks het relatief hoge prijspunt van gemiddeld 699 euro kiest Asus niet voor een Core-cpu uit de Kaby Lake R-serie, maar voor een minder krachtig exemplaar gebaseerd op de Amber Lake-architectuur. Niettemin is de Core m3-8100Y beduidend sneller dan de meeste Chromebooks in dit artikel, uitgerust met een nog minder krachtige cpu. Bovendien wordt de Core m3-cpu passief gekoeld. Voor de taken waarvoor je deze machine zal gaan gebruiken zullen de prestaties ruim voldoende zijn, al bieden de systemen van HP en Acer met Kaby Lake-R-cpu nog meer rekenkracht. Asus is vrij royaal geweest met geheugen en opslag: 8 GB en 64 GB, net zoveel als de Chromebook x360 14 van HP. Wel bevat de C434 een beduidend kleinere accu dan dat apparaat, iets wat je overigens terugziet aan het prettig lage gewicht, maar wel maakt dat de looptijd relatief kort is in dit testveld. Bij licht gebruik gaat het systeem zo'n 10 uur mee, twee tot drie uur minder dan de apparaten met het langste uithoudingsvermogen.

  • Asus Chromebook Flip C434TA-E10013
  • Asus Chromebook Flip C434TA-E10013
  • Asus Chromebook Flip C434TA-E10013
  • Asus Chromebook Flip C434TA-E10013

Asus Chromebook Flip C434TA-E10013 kopen

WinkelBeoordelingVPrijsTotaal 

Betaalmogelijkheden

Bankoverschrijving
0,00 €
Kredietkaart
0,00 €
0 sterrenThuiswinkel Waarborg
23:59
Op voorraad in magazijn shop

Bestel en betaal voor 23:59 en je hebt het product morgen in huis.
599,00 € 599,00 €
Productprijs
599,00 €
Betaalkosten
0,00 €
Verzendkosten
0,00 €
Totaalprijs
599,00 €
Bekijk


Lees ook deze laptop/tablet artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*