Prik voor de mainstream: 19 voedingen van 400-550 watt round-up

Door


Conclusie 

Van de 19 geteste atx-voedingen in dit artikel lopen de prijzen sterk uiteen van 40 tot en met 145 euro. Dat is zowel in absolute als relatieve zin een breed testveld. Wie zelf een pc bouwt zal doorgaans een zo betrouwbaar mogelijke voeding willen kiezen die zo stil mogelijk zijn werk doet voor niet al te veel geld, en er vervolgens amper meer naar omkijken.

Wie veel wil besparen en voor de goedkoopste voedingen van deze vergelijking gaat, krijgt daar een hogere geluidsproductie, lagere efficiëntie en iets minder stabiele spanningsstabiliteit voor terug. Geen enkel model vertoont echter problematische waardes. Als je waarde hecht aan een stille pc doe je er goed aan om iets meer uit te geven. Een voeding die op deze aspecten goed scoort is de Bitfenix Formula. Zowel het 450 watt als 550 watt-model presteert goed qua efficiëntie, spanningsstabiliteit en geluidsproductie. Helaas is het 550 watt-model momenteel niet leverbaar, waardoor we enkel de Formula 450 watt van een Excellent Choice award voorzien.

Van de luxere en hoger geprijsde modellen doen de Corsair RM550X (2018), Cooler Master V-Series 550W en Seasonic Focus Plus Gold 550W het goed op alle vlakken, met elk een eigen sterke punt. De V-Series doet het erg goed qua efficiëntie bij lage belasting, de Focus Plus Gold is efficiënter bij hoge belasting en de RM550X is over de gehele linie nipt het stilste. We voorzien ook deze drie voedingen van een welverdiende Excellent Choice award.

Trek je zonder zorgen je portemonnee helemaal open voor een absoluut uitstekende voeding, dan is de Be quiet! Dark Power Pro 11 550W de voor de hand liggende optie. Voor net geen 150 euro is deze voeding allerminst goedkoop maar de algehele efficiëntie van 200 watt tot maximale belasting is ongeëvenaard. Klein is hij met een diepte van 18 centimeter niet, maar van de twee Platinum-voedingen in deze roundup is de Dark Power Pro wel de stilste. Wij voorzien de Be quiet! Dark Power Pro 11 550W van een Ultimate Product award.

Voor wie dit allemaal veel te veel van het goede vindt en juist op zoek is naar een betaalbare voeding voor een eenvoudig systeem met losse videokaart, is er gelukkig ook wat te kiezen. Onze aanrader voor het budgetsegment is de Be quiet! System Power 9 400W, een 80 Plus Bronze-voeding die qua geluidsproductie bescheiden is, wel twee peg-connectors levert, met 14 centimeter nog lekker compact is en met 45 euro gemiddeld ook nog een bescheiden prijskaartje heeft. Deze voeding voorzien wij daarom van een Great Value award.


Be quiet! Dark Power Pro 11 550W


Bitfenix Formula 450
Cooler Master V-Series 550W

Corsair RM550X
Seasonic Focus Plus Gold 550W


Be quiet! System Power 9 400W


Lees ook deze voeding artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*