Dit zijn de beste mechanische toetsenborden (mei 2019)

Door


Leopold FC900R PD

De FC900R PD van Leopold, een Koreaans merk dat vooral onder liefhebbers bekend is, ziet er nogal simpel uit. Het vierkante omhulsel is gemaakt van plastic met een grove textuur, met daarin de standaard 101 toetsen. Visuele franje in de vorm van toetsverlichting ontbreekt, evenals extra media- of applicatietoetsen. Heb je wel behoefte aan die eigenschappen, dan is de Ducky Shine 7 een wellicht interessantere maar ook flink duurdere optie.

Leopold FC900R PD

Wie door het gebrek aan opsmuk heen kan kijken, heeft aan de FC900R PD een oerdegelijk toetsenbord. De behuizing veert nergens in en het toetsenbord als geheel laat zich nauwelijks verbuigen. Ook de toetsen die Leopold monteert maken een zeer goede indruk: ze zijn gemaakt van dik double-shot PBT-plastic, zoals in de inleiding te zien (en te lezen) stukken robuuster dan die op de meeste andere toetsenborden. Door het geluiddempende materiaal in de behuizing is de klank tijdens het tikken mooi gedempt.

Leopold FC900R PD

Hoewel er in het buitenland ook uitvoeringen met Cherry MX Black, Clear of Silent Red-schakelaars beschikbaar zijn, is het toetsenbord hier in Nederland alleen te krijgen met de klassieke switch-varianten Blue, Red en Brown. Ons testmodel is uitgerust met de laatste schakelaars. Opvallend is de geprononceerde tactiele klik: de verhoging in de weerstand rond actuatie is bij dit toetsenbord beter voelbaar dan bij andere MX Brown-toetsenborden behalve de MK750 van Cooler Master. Helaas is de standaardafwijking van de actuatiekracht over het gehele toetsenbord wat aan de hoge kant.

Lees onze uitgebreide review van de Leopold FC900R PD.

Testresultaten

  • Leopold FC900R PD
  • Leopold FC900R PD
  • Leopold FC900R PD
  • Leopold FC900R PD


Vergelijken

In deze review besproken 41 producten

  Meer producten (41)  

Lees ook deze toetsenbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*