Dit zijn de beste mechanische toetsenborden (mei 2019)

Door


Mionix Wei

Het Zweedse Mionix focust met de Wei vooral op minimalistisch design. Dat begint al bij de verpakking, voorzien van 'hippe' slogans, verwijzingen naar wereldsteden en binnenin kleurrijke tekeningen van snoepgoed. Optioneel zijn een stoffen polssteun met tekeningen van donuts en ijsjes en sets pastelkleurige keycaps verkrijgbaar in de webwinkel van Mionix.

Mionix Wei

De Wei is voor de rest geheel uitgevoerd in verschillende tinten donkergrijs, wat een strakke indruk maakt. De bouwkwaliteit maakt geen oerdegelijke indruk. Het plastic frame kan iets bewegen ten opzichte van het metaal en de dunne baseplate is wat minder rigide dan andere high-end toetsenborden - hoewel je hem niet meer in de Prijsvergelijker vindt, is hij elders nog voor 190 euro te koop. Van een ruime hoeveelheid features moet de Mionix Wei het ook niet hebben. Zelfs verstelvoetjes aan de onderkant zijn weggelaten. Rgb-verlichting is er wel.

Mionix Wei

Zoals met een kwinkslag op de verpakking wordt aangekondigd gebruikt Mionix mechanische schakelaars van Cherry. De keuze blijft beperkt tot MX Red-switches. Tegenvallend is de matige stabilisatie van de grote toetsen. De aanslag valt verder op door het opvallend verre actuatiepunt, op gemiddeld 2,5 mm. Bovendien vertoont het krachtsverloop van de toetsen een nogal hoge standaardafwijking.

Lees onze uitgebreide review van de Mionix Wei.

Testresultaten

  • Mionix Wei
  • Mionix Wei
  • Mionix Wei
  • Mionix Wei


Vergelijken

In deze review besproken 41 producten

  Meer producten (41)  

Lees ook deze toetsenbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*