Acer Chromebook Tab 10 review: De eerste tablet met Chrome OS

Door


Conclusie

De Acer Chromebook Tab 10 is een bijzonder nieuw product. Het is de eerste tablet met Chrome OS, het besturingssysteem dat voorheen voorbehouden was aan de Chromebook (laptop) en Chromebox (mini-pc). Met de 9,7 inch Chrome OS-tablet gaan Google en Acer voor het eerst rechtstreeks de concurrentie aan met de grotere Android-tablets en de 9,7 inch iPad (2018, wifi).

Acer Chromebook Tab 10 D651N-K4H7 32GB Black/Blue

De benchmarks en praktijktest wijzen uit dat deze eerste poging niet met vlag en wimpel slaagt. In vergelijking met een reguliere tablet is de Chromebook Tab 10 bovengemiddeld groot en zwaar, zijn de camera’s slecht en is de accuduur niet bijzonder. De geïntegreerde styluspen is een leuke, onderscheidende extra - die niet helemaal lekker uit de verf komt. Groot minpunt zijn de prestaties bij dagelijks gebruik. De tablet is eenvoudig gezegd traag en dat merk je voortdurend. De Chrome OS-software heeft als voordelen dat je profiteert van de volledige Chrome-browser en de Google Play Store en jarenlang updates. Het besturingssysteem kent echter ook wat onvolkomenheden en opmerkelijke zaken die Google kan (en hopelijk gaat) verbeteren.

Vergelijk je de Chromebook Tab 10 met een Chromebook, dan mist hij een toetsenbord en meer fysieke aansluitmogelijkheden. Hij moet het ook afleggen qua prestaties en accuduur. De Acer Chromebook Tab 10 is dan ook meer tablet dan Chromebook, maar voor 349 euro zijn er betere tablets te koop. We zijn benieuwd of komende Chrome OS-tablets meer weten te overtuigen.


Vergelijken

In deze review besproken twee producten

  Product Laagste prijs

Acer Chromebook Tab 10 D651N-K0PN

Tablet, 4 GB, 9.7 inch, 2048x1536, Touchscreen, 550 gram, Google Chrome OS

Specificaties

Acer Chromebook Tab 10 D651N-K4H7 32GB Black/Blue

Tablet, Qwerty, Rockchip RK3288, 4 GB, 9.7 inch, 2048x1536, Touchscreen, Mali-T864, 32 GB, 515 gram, Google Chrome OS

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

745,23 €

gem. 745,23 €
2 shops, 2x voorraad

Lees ook deze laptop/tablet artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*