OnePlus 7 Pro review: Het beste Android-toestel voor de power-user?

Door


Conclusie

De OnePlus 7 Pro is opnieuw een toestel waarmee de fabrikant zijn fanatieke gebruikersschare een plezier doet. Niet alleen is het ontwerp van de hardware geraffineerd, ook de software bevat alle eigenschappen waar de power user blij van wordt: snel en zonder bloatware, regelmatig voorzien van updates, op veel manieren aanpasbaar en voorzien van allerhande handige features. Ook in het high-end segment is die fijne combinatie nog een zeldzaamheid.

Ook al is de OnePlus 7 Pro niet meer (veel) goedkoper dan andere high-end toestellen, gelukkig voor OnePlus kan het toestel de concurrentie ook voor deze prijs op diverse punten aan. Het scherm, een van die componenten die de nieuwe editie duidelijk duurder maakt, heeft uitstekende technische eigenschappen waarvan de hoge refreshrate nog niet eerder op een non-gaming topmodel zagen. Bovendien is de kleurafstelling uitmuntend. Het camerasysteem heeft een flinke upgrade gehad en hoewel het zich qua beeldkwaliteit en eigenschappen niet kan meten met dat van de absolute top, is het alsnog ruimschoots beter dan een goedkoper model. Dankzij de snelle Snapdragon 855-SoC en het zeer rappe geheugen zijn de systeemprestaties uitmuntend - beter zelfs dan die van de tegenstrevers van Huawei en Samsung, die hier te lande hun zelfontworpen chips monteren die net wat minder presteren.

De OnePlus 7 Pro kost dus hetzelfde, maar behoudens het gemis van een officiële IP-rating, een 3,5 mm-jack en draadloos opladen biedt het toestel alles wat je van een high-end toestel mag verwachten. Zeker voor liefhebbers is de OnePlus 7 Pro dus een uitstekende keuze - Excellent Choice, zoals wij het ook wel zeggen - waarbij je dan wel ook moet houden van een toestel met een wat groter formaat.


OnePlus 7 Pro


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

OnePlus 7 Pro 12GB/256GB Blue

Android 9, 256 GB, 6.67 inch, 3120x1440, 48 MPixel, 4G

Specificaties Testresultaten Reviews

Dossier

Lees ook deze smartphone artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*