Capabele keyboards: 8 toetsenborden en 6 desktop sets vergeleken

Door


Conclusie

Hoewel velen het gevoel van een mechanisch toetsenbord prefereren, zijn er ook mensen die juist liever tikken op een ‘normaal’ exemplaar zonder mechanische switches. Bovendien kan een membraantoetsenbord stukken goedkoper zijn dan een mechanisch exemplaar, waarbij eigenschappen als de geringe dikte het keyboard bovendien prettiger in gebruik kunnen maken.

In dit artikel hebben we een uiteenlopende reeks toetsenborden besproken met soms interessante extra eigenschappen. Ook qua prijs hebben we een aardige doorsnede van de markt weten te verkrijgen, al zagen we niet de uiterst goedkope exemplaren van een tientje die je soms in de winkel ziet. De vraag is of je dat moet willen, want voor 25 euro heb je met de Logitech MK120 een no-nonsense toetsenbord en dito muis, die qua bouw en uitvoering nergens grote steken laat vallen. Dit simpele setje belonen we met een Great Value award.

Kun je iets meer uitgeven en heb je niet zo nodig een muis nodig, dan komen wat ons betreft de Cherry KC 6000 Slim en de Logitech K375s als meest aantrekkelijke opties uit de bus. Voor de twee betaal je ongeveer 40 euro. Het exemplaar van Cherry onderscheidt zich door een duidelijk hogere bouwkwaliteit dan veel concurrenten en een iets zwaardere aanslag. Het toetsenbord van Logitech heeft daarentegen interessante multi-device functionaliteit en is draadloos. Dit tweetal ontvangt een Excellent Choice award.

Heb je aan geld geen gebrek en wil je een membraantoetsenbord met alles erop en eraan, dan moet je zeker de Logitech Craft Advanced in overweging nemen. Voor het tamelijk exorbitante bedrag van 200 euro krijg je een toetsenbord met zeer goede bouwkwaliteit, prima aanslag en interessante functionaliteit. De metalen draaiknop lijkt simpel, maar verbergt bij nadere beschouwing aanraakgevoelige eigenschappen, verschillende draaistanden en toepassingsspecifieke functionaliteit, waarvan we ons goed kunnen voorstellen dat creatievelingen er nuttig gebruik van zullen maken. Een Ultimate Product award is kortom op zijn plek.


Logitech MK120


Cherry KC 6000 Slim
Logitech K375


Logitech Craft Advanced


Lees ook deze toetsenbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*