AMD 3e generatie Ryzen en Zen 2 architectuur preview: tot 16 cores op Socket AM4

Door


Conclusie

Tot 16 cores op een mainstream platform, een 15% hogere IPC, als eerste met PCI-Express 4.0, compatible met moederborden van ruim twee jaar oud. Met de nieuwe 3e generatie Ryzen-processors laat AMD zich van haar allerbeste kant zien. Leek de processorfabrikant een paar jaar geleden nog bijna ten dode opgeschreven, inmiddels lijken oude tijden terug te komen. Begin deze eeuw was AMD met haar desktopprocessors heer en meester, en als de prestaties in de praktijk overeen blijken te komen met wat AMD ons voorschotelt, zouden de Ryzen-processors vanaf dit jaar niet langer een interessant alternatief zijn voor een desktop-pc, maar de voor de hand liggende keuze. Vanwege de problematiek die het ondervindt met het 10nm procedé lijkt Intel zeker de komende twee jaar geen goed antwoord te kunnen formuleren.

Over een kleine maand, op 7 juli om te precies te zijn, komen de 3e generatie Ryzen processors officieel op de markt. In ons testlab zitten we er klaar voor en uiteraard mag je op die dag een uitgebreide review van ons verwachten. Wordt vervolgd!  

Lees ook: AMD Radeon RX 5700 (XT) “Navi” preview: heeft AMD de GPU sweet spot te pakken?


Dossier

Lees ook deze processor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*