SiComputers.nl ervaring door MB

MB 8 augustus 2021 16:37
2 van de 5

Algemeen
Bestelling en betaling verliepen makkelijk en snel, verzending duurde langer dan geclaimd (een week in plaats van 1 of 2 dagen), klantenservice vriendelijk via e-mail maar niet klantgericht. Misleidende informatie op de website. Bedrijf met betalingsproblemen? Bestel hier gewoon niet en loop door naar de winkel waar het misschien een tientje duurder is...

Verzending
Levering was later dan de geclaimde termijn (een week in plaats van 1 of 2 dagen).

Klantenservice
Hoewel vriendelijk heen-en-weer gemaild is de klantenservice niet klantgericht en lijkt zich niet volledig te willen inzetten voor klanttevredenheid.

Monitor met pixeldefecten teruggestuurd binnen de zichttermijn en gelijk een nieuwe monitor besteld met pixelgarantie. Ook deze monitor had wederom defecten, waardoor ook deze weer retour ging (immers pixelgarantie). SiComputers vertelt dat er problemen zijn met deze schermen, waardoor er geen nieuw scherm opgestuurd zal gaan worden, maar dat er over zal worden gegaan op creditering (met andere woorden: een éénzijdige ontbinding van de koopovereenkomst). Normaal gesproken dient het geld teruggestort te worden binnen 14 dagen, wat niet gebeurde. Het antwoord op mijn herhaaldelijke e-mails was steeds dat de boekhouding een achterstand had. Uiteindelijk 5 weken moeten wachten op het geld, wat mij doet vermoeden dat het een bedrijf is aan de rand van de financiële afgrond, aangezien anderen op Tweakers hier ook problemen mee hadden.

Het geld dat was teruggestort bleek het geld voor 2 monitoren te zijn, zonder de pixelgarantie afgesloten op de tweede aankoop. Weer heen en weer gemaild, waarbij duidelijk wordt dat men de pixelgarantie ("we garanderen een pixelperfect product" volgens de website) interpreteert als een eenmalige "terugstuurmogelijkheid" "voor het geval dat". Met andere woorden: je betaalt 50 euro voor de mogelijkheid om een product terug te sturen en om te ruilen, waarbij het omgeruilde product niet meer gegarandeerd vrij is van pixeldefecten. Dit strookt niet met "we garanderen een pixelperfect product", en bovendien, die terugstuurmogelijkheid had ik al en die heet: "wet kopen op afstand". De interpretatie van pixelgarantie is dus uiterst misleidend, net als de informatie op de website hierover. Echter, dit alles doet niets af aan het feit dat, nogmaals, SiComputers eenzijdig de koopovereenkomst heeft ontbonden door zelf en zonder overleg te kiezen voor het crediteren. Ik heb daardoor door een beslissing van hen geen monitor kunnen afnemen, maar ben ondertussen wel 50 euro armer voor een service die ik effectief gezien niet heb afgenomen. Ik heb een klacht ingediend bij SiComputers en heb contact opgenomen met Autoriteit Consument en Markt, aangezien het hier gaat om compleet onwettig handelen en ze daar op aangesproken dienen te worden.

Nieuwe aankoop
Waarom heb je dit product gekocht bij de shop? (meerdere opties mogelijk) Goedkoop / Laagste prijs
Uit voorraad leverbaar
Hoe heb je het product betaald? iDeal
Welke beoordeling geef je de werking van de site van de shop? Goed
Wat vond je van de informatie die de shop over het product toonde, zowel kwalitatief en kwantitatief? Goed
Is de bestelling uiteindelijk verstuurd of afgehaald? Ja
Was het product volgens de shop op voorraad? Ja
Heb je vóór de aankoop e-mailcontact met de shop gehad? Nee
Hoe snel werd(en) je mail(s) gemiddeld beantwoord? Binnen een werkdag
Werd je vraag naar tevredenheid beantwoord? Nee
Heb je voor aanschaf van het product telefonisch contact met de shop gehad? Nee
Heb je een bestelbevestiging ontvangen? Ja, via email
Heb je een verzendbevestiging ontvangen? Ja, via email
Kwam de levertijd overeen met de belofte van de shop? Nee, het duurde langer dan beloofd
Hoe vind je dat het product is verpakt? Goed
Geef een waardering voor de bestelling bij de shop Slecht
Vergelijk   Product Prijs
LG 35WN75C-B

LG 35WN75C-B

 • 35 inch
 • 3440x1440
 • 107 ppi
 • VA / MVA / PVA
 • Gebogen scherm
 • AMD FreeSync
 • AMD Freesync
 • 100 Hz
 • HDR
 • HDMI
 • 2.0
 • DisplayPort
 • 5 ms
 • 300 cd/m²
 • 2500 : 1

€ 490,76

7 winkels
0