Tones.be ervaring door TheMadWeasel

TheMadWeasel 21 december 2015 10:01
0 van de 5

Algemeen

Tones heeft prijzen die, althans op de Belgische markt, in het algemeen kunnen concurreren met andere winkels. Het feit dat hun prijzen competitief zijn ten opzichte van andere winkels merk je als klant wél in de service en hun bereidwilligheid om een klant verder te helpen, laat staan dat ze een mail van een klant beantwoorden als het over garantieafhandeling gaat.

Na bijna één maand (27/11 - 20/12) nog steeds geen antwoord te hebben gekregen van Tones in verband met de afhandeling van de garantie, heeft de fabrikant van het product reeds kosteloos een nieuwe casefan opgestuurd. Na een lange tijd wachten verwacht ik niet dat Tones nog zal reageren op mijn mail of met een oplossing gaan komen, aangezien ze ondertussen al veel te laat zijn.

Zoals ik reeds schreef bij het deel 'Klantenservice': Tones heeft in deze zaak geen enkele verantwoordelijkheid genomen noch hebben ze hun verplichtingen nagekomen. Ik zie mezelf dan ook genoodzaakt deze winkel een slechte beoordeling te geven en eventuele toekomstige klanten te waarschuwen voor de handelspraktijken van Tones(.be).

Verzending

De levering was gratis en de levering vond plaats de volgende dag (mits bestelling vòòr 17.00u).

Ik kreeg geen orderbevestiging per mail voor dit order, maar ontving enkel de volgende dag een sms waarin stond dat de producten verzonden waren en door Bpost geleverd zouden worden. Via de website kan je wel zien dat je order verwerkt is. Een orderbevestiging per mail na het plaatsen van de bestelling/wanneer de bestelling verwerkt is zou handig zijn.

De levering bestond uit 7 artikelen in een te lange en grote doos. De doos was voor amper de helft gevuld waardoor de goederen gemakkelijk konden bewegen bij het oppakken van de doos of tijdens de levering. De doos werd gevuld met verpakkingsmateriaal (luchtkussens), maar de harde schijf lag los bovenop alle andere goederen en was enkel beschermd met een enkele laag noppenfolie. De doos zelf was met duct tape dichtgeplakt en vertoonde geen deuken.

Klantenservice

Op 14/10/15 had ik een bestelling geplaatst voor 7 producten, waaronder één Corsair AF 140MM Quiet Edition Fan.

Omschrijving van het probleem:

De AF140MM stopt, na een tijdje CS:GO of Fallout 4 te spelen, met draaien. Hij toont dan enkel korte schokjes, maar maakt geen draaibeweging meer. Een reboot van het systeem lost het probleem zelden op, maar soms ook weer wel. Wat meestal wél werkt is de fan unpluggen uit de splitter en 3, 5 of soms zelf 8 keer opnieuw aansluiten op diezelfde splitter, terwijl ik iedere keer reboot. Wonder boven wonder begint hij dan soms terug te draaien, tot de volgende game sessie want dan houdt die het weer voor bekeken.

De overige AF120MM fans hebben nog nooit gestopt met draaien, die werken dus goed. De standaard (en ietwat luidruchtigere) 140MM fan van Corsair (standaard casefan) blijft ook altijd draaien. Het ligt naar mijn gevoel dus toch echt wel aan de AF140MM (quiet edition).

Ik heb de AF140MM fan in alle 3 pin plugs ingestoken van de splitter (dat zijn er 4), maar het probleem blijft zich voordoen. Bovendien heb ik de AF140MM fan ook in een Noctua 4 pin splitter fan gestoken, maar weer na een halfuur a uur stopt de fan met draaien als ik ermee game. Tijdens idle blijft die altijd draaien. Tot slot heb ik de AF140MM fan rechtstreeks op het moederbord aangesloten (waardoor de twee AF120MM natuurlijk niet konden draaien), maar dat lost het probleem ook niet op.

Zie: forum: Corsair AF140MM stopt met draaien tijdens 3D programma

Een gelijkaardige probleemomschrijving werd ook naar het hoofd van de technische dienst van Tones(.be) gestuurd per mail op 21/11/15. De details van het verhaal blijven hetzelfde.

De hoofd van de technische dienst vermoedde dat het probleem eventueel aan mijn computer lag en spoorde me aan om met mijn computer naar een Tones winkel te gaan zodat ze er eens naar konden kijken. Omdat de computer door mezelf werd samengesteld, zou ik sowieso werkuren moeten betalen als ze de fan zouden testen. Of de fan nu werkt of niet, werkuren zouden dus sowieso aangerekend worden. Na navraag over hoeveel dit mij zou kosten werd mij verteld dat de kosten niet hoog zouden zijn, maar een beraming van de kosten kon hij niet geven. Allesbehalve een bemoedigend antwoord.

Na wat opzoekwerk blijkt dat een winkel geen werkuren mag aanrekenen voor een product dat onder garantie valt. Het aanreken van werkuren omdat het systeem niet door Tones werd samengesteld houdt dus geen steek. Er mogen namelijk enkel werkuren aangerekend worden als het product als niet defect zou worden bestempeld. Deze informatie haalde ik bovendien ook van enkele medetweakers in het topic waarvan ik de link hierboven reeds heb gepost.
Het komt er dus op neer dat Tones mijn RMA aanvraag voor één product (AF 140MM Fan) moet aanvaarden, het defecte product zelf moet testen en nadien een nieuw product of gerepareerd product mijn richting moet opsturen indien het product als defect zou worden bestempeld.

Bron: http://economie.fgov.be/n...garantiewet/#.Vnap4RXhCUk

Ik stuurde mijn nieuwe bevindingen ivm de garantie door naar Tones op 27/11/15 als reply op de vorige mails tussen mij en het hoofd van de technische dienst van Tones.

Deze shopreview werd gepost op 20/12/2015 nadat ik nog steeds niets had gehoord van Tones(.be). Dat antwoord van Tones hoeft voor mij ook niet meer aangezien ik direct contact opnam met Corsair Nederland. Van hen ontving ik een pre-paid shipping label voor de defecte fan en op 17/12/15 ontving ik een nieuwe AF 140MM Fan die wél werkt. Voor mij is de zaak dus afgehandeld, weliswaar via de fabrikant van het product en niet de winkel waar ik het product kocht.

Tones heeft in deze zaak geen enkele verantwoordelijkheid genomen noch hebben ze hun verplichtingen nagekomen. Ik zie mezelf dan ook genoodzaakt deze winkel een slechte beoordeling te geven en eventuele toekomstige klanten te waarschuwen voor de handelspraktijken van Tones(.be).

Klacht of RMA afhandeling
Wanneer is het product defect geraakt? In de eerste maand
Viel het product binnen garantie? Ja
Heb je voor de behandeling van de RMA e-mailcontact met de shop gehad? Ja
Hoe snel werd(en) je mail(s) gemiddeld beantwoord? Langer dan twee werkdagen
Heb je voor de behandeling van de RMA telefonisch contact met de shop gehad? Nee
Werd je vraag bij het contact met de shop naar tevredenheid beantwoord? Nee
Moest je zelf betalen voor het terugsturen van het product? Ja
Is de RMA inmiddels afgehandeld? Nee
Hoe is de afhandeling van de RMA gegaan? Slecht
Vergelijk   Product Prijs
Corsair AF140 Quiet Edition High Airflow 140mm

Corsair AF140 Quiet Edition High Airflow 140mm

  • 140 mm
  • 1150 rpm
Niet verkrijgbaar
0
*