Alternate.be ervaring door Dirk Van den Bogaert

Dirk Van den Bogaert 27 maart 2019 16:37
4.5 van de 5

First class service, zonder meer!

Mijn probleem was misschien niet zo alledaags want feitelijk had ik eerst een Corsair Sabre RGB-muis aangekocht een hele tijd geleden.
Die bleek al vrij vlug defecten te vertonen (haperen, uitvallen, verlichting die een eigen leven ging leiden enz...) en heb ik werkelijk alles mee geprobeerd nadat ik eerst in contact was met de klantenservice van Corsair die eerlijk gezegd ook heel behulpzaam bleken, maar dat even terzijde.
Hardware resets, nieuwe firmware enz... niets bleek te helpen zodat er niks anders over bleef dan een RMA aan te vragen bij Alternate.be waar ik de muis gekocht had.
Dat bleek überhaupt geen enkel probleem en ik kreeg direct de nodige instructies om de muis kosteloos terug te sturen aan Alternate ter vervanging van een nieuw exemplaar.
Jammer genoeg besloot de nieuwe muis er na een maand of 11 ook de brui aan te geven en werkte het scrollwiel niet meer.
Aangezien ik deze muis minder dan een jaar in mijn bezit had ging ik er van uit dat zij ook onder garantie vervangen zou worden dus heb ik weer contact gezocht met Alternate en een verzoek tot RMA ingediend maar, omdat ik blijkbaar niet veel succes had met mijn Corsair Sabre, met de vraag of het mogelijk was om een upgrade te bekomen mits bijbetaling van het verschil in aankoopprijs.
Dat bleek ook geen enkel probleem en daags nadien had ik de defecte muis weer kosteloos retour gestuurd aan Alternate.

Het feit dat ik even heb moeten wachten voor ik een nieuwe muis (van Logitech) had lag aan het feit dat ik zowat onmiddellijk na mijn contact met Alternate al een kopij van de rekening ter goedkeuring kreeg toegezonden per mail en dat ik aan de hand daarvan ook meteen een betaling had uitgevoerd... om twee minuten later per mail een link toegezonden te krijgen waarmee Alternate mijn betaling onmiddellijk zou ontvangen hebben, en ik mijn muis dus ook direct had toegestuurd gekregen.
Het feit dat ik een gewone overschrijving had uitgevoerd om te betalen had de gang van zaken dus ietwat vertraagd aangezien mijn betaling pas na het weekend door de boekhouding geverifieerd kon worden.

Desalniettemin ben ik heel tevreden met de klantvriendelijkheid en de service die mij meer dan één keer werd aangeboden door Alternate, want het ging hier tenslotte toch maar om een klein artikel.

Klacht of RMA afhandeling
Wanneer is het product defect geraakt? In het eerste jaar
Viel het product binnen garantie? Ja
Heb je voor de behandeling van de RMA e-mailcontact met de shop gehad? Ja
Hoe snel werd(en) je mail(s) gemiddeld beantwoord? Binnen twee werkdagen
Heb je voor de behandeling van de RMA telefonisch contact met de shop gehad? Nee
Werd je vraag bij het contact met de shop naar tevredenheid beantwoord? Ja
Moest je zelf betalen voor het terugsturen van het product? Nee
Is de RMA inmiddels afgehandeld? Ja, ik heb een nieuw product ontvangen
Hoelang heeft de totale afhandeling geduurd? Vijf tot zeven werkdagen
Hoe is de afhandeling van de RMA gegaan? Zeer goed
Vergelijk  

Product

Prijs

Excellent Logitech G502 Hero

Logitech G502 Hero

  • 16000 dpi

51,99 €

15 winkels
0
*