MaxICT.nl ervaring door Dennis

Dennis 16 januari 2021 12:42
1 van de 5

(Alvast een disclaimer, om dit review te mogen plaatsen moest ik bij de sectie 'Nieuwe aankoop' alle vinkjes aanklikken. Uiteraard ben ik het hier niet mee eens! Wel was het naar zeggenschap uit voorraad leverbaar en zijn ze vrijwel de enige webshop die deze monitor levert.)

Denk dat ik nooit eerder zo'n dramatische ervaring gehad heb met een winkel (MaxICT). Allereerst kreeg ik een product opgestuurd met duidelijke gebruikssporen. Ik had namelijk een monitor besteld, maar zo zat onder de normaal strakke beschermende folie die inmiddels gebruikt en stoffig was, haren die niet van mij waren, bah. Ook zaten er lijmvegen die matig waren uitgeveegd op het scherm van vermoedelijk het energielabel. Goed, dan liep deze eerst order via bol (maar werd wel geleverd door MaxICT), dus contact gehad met bol en een onwijs vriendelijke jongen heeft dit afgehandeld en het product is retour gegaan. Ook de terugbetaling was zeer snel in orde, goede service zoals het hoort. Vanaf hier, ligt de rest van het verhaal dan ook uit handen van bol.

Vervolgens, rechtstreeks contact gehad met MaxICT (via bol was dit product niet meer leverbaar). Mij werd verteld dat diezelfde week nog een nieuwe monitor bezorgd kon worden. Ik stond namelijk voor de keuze, daar opnieuw een monitor bestellen of het elders bestellen. Zowel de website als man met wie ik telefonisch contact had vertelde dat het uiterlijk 3 werkdagen zou duren. Dus ik nam de gok en plaatste een bestelling bij MaxICT...

Na destijds 6 werkdagen verder nogmaals contact opgenomen met MaxICT, aangezien ze via de mail niet reageren zou ik aanraden om te bellen. Mij werd toen verteld, sterker nog belooft dat het diezelfde dag of echt uiterlijk!! die dag erna bezorgd zou worden. Inmiddels weer 2 werkdagen verder, weer contact opgenomen en wederom… het wordt écht morgen bezorgd! Zij kunnen dit namelijk wel inzien, maar kunnen geen track and trace of andere link of bewijs sturen. Als klant voel je vanuit de servicekant géén begrip, krijg je géén duidelijkheid en word je aan het lijntje gehouden.

U kunt het al raden. Inmiddels zijn we wéér 3 dagen verder. Nog steeds heb ik geen duidelijkheid over mijn pakketje. Binnen één dag reageren ze van de webcare op je review (die ik eerder al op kieskeurig gegeven had), maar als je ze vervolgens mailt (waar ze zelf om vragen) komt er dagenlang geen mail terug. Tot op heden nog steeds niet. Bij deze winkel sta je echt machteloos aan de zijkant. Als je ze belt verbinden ze je elke keer door met een andere afdeling, krijg je iedere keer een ander persoon aan je lijn, communicatief wordt er met je rondgegooid. Niemand van alle mensen die ik heb gesproken of gemaild voelt zich aangesproken om de verantwoordelijkheid op zich te nemen en achter mijn bestelling aan te gaan. Tijdens deze hele situatie heb ik meerdere mailtjes naar verschillende afdelingen uitstaan, op al deze mailtjes geen antwoord teruggekregen. Er gaat iets drastisch mis bij deze winkel. Op basis van de 120 reviews die al op kieskeurig staan met het gemiddelde van een 1.7 (op 16-01-2021) kan ik niet bevatten dat ze intern niet serieuze veranderingen doorvoeren. Wat zij als winkel op het gebied van service, levering en kwaliteit van producten laten zien is echt schandalig.

Als u voor de keuze staat om het bij MaxICT te bestellen of elders voor een duurdere prijs dan hoop ik dat dit review u kan overtuigen het elders te bestellen. Momenteel zit ik al zo diep in die frustratie dat ik me enerzijds niet gewonnen wil geven door het te annuleren, anderzijds als ik het wel annuleer vrees ik voor de lange nasleep van terugbetaling. Gezien de huidige communicatie, zal de terugbetaling ook niet soepel verlopen.

Nieuwe aankoop
Waarom heb je dit product gekocht bij de shop? (meerdere opties mogelijk) Goedkoop / Laagste prijs
Uit voorraad leverbaar
Eigen goede ervaringen met deze shop
Goede ervaringen met deze shop van anderen / Goede shopreviews
(Vrijwel) enige leverancier van het product
Duidelijke / overzichtelijke website
Andere reden
Hoe heb je het product betaald? iDeal
Welke beoordeling geef je de werking van de site van de shop? Slecht
Wat vond je van de informatie die de shop over het product toonde, zowel kwalitatief en kwantitatief? Matig
Is de bestelling uiteindelijk verstuurd of afgehaald? Ja
Was het product volgens de shop op voorraad? Ja
Heb je vóór de aankoop e-mailcontact met de shop gehad? Ja
Hoe snel werd(en) je mail(s) gemiddeld beantwoord? Langer dan twee werkdagen
Werd je vraag naar tevredenheid beantwoord? Nee
Heb je voor aanschaf van het product telefonisch contact met de shop gehad? Ja
Hoe snel werd je gemiddeld telefonisch te woord gestaan? Binnen een half uur
Werd je vraag naar tevredenheid beantwoord? Redelijk
Heb je een bestelbevestiging ontvangen? Ja, via email
Heb je een verzendbevestiging ontvangen? Ja, via email
Kwam de levertijd overeen met de belofte van de shop? Nee, het duurde langer dan beloofd
Hoe vind je dat het product is verpakt? Slecht
Geef een waardering voor de bestelling bij de shop Slecht
0
*