Main Video/Photo-editing PC om op te gamen. van Thomas Palings

Thomas Palings 6 juli 2014 14:43

Aangepast op 6 juli 2014
Views: 617
16 componenten, 0 benchmarkconfiguraties, 3 eigen foto's

Omschrijving

Als video-editing PC ben ik opzoek gegaan naar verschillende componenten om deze PC samen te stellen. Het moest een PC worden die enigszins betaalbaar was, maar dit niet terug te zien was in de prestaties. Ik ben daarom niet voor de hoogste en of duurste middelen gegaan maar ben gaan kijken naar wat goed, liever nog zeer goede prestaties bied voor zijn prijs.
Op de behuizing heb ik even moeten, na aankondiging van de Enthoo Pro was ik er snel uit dat ik deze kast wilde gebruiken. Het nadeel wat ik heb ondervonden van deze kast is dat optische drives niet bij dragen aan het zicht van de kast. Dankzij de voeding cover is de betere push-pull niet mogelijk. Laat je deze wel uit je kast kun je hier prima fans plaatsen, zelfs met een grotere powersupply als dat ik gebruik.
De Corsair H100i was vooral een keuze voor het zicht, een goede aircooler zou echter niet misstaan in deze kast.
Omdat ik veel editing zal verricht is opslag erg belangrijk, en ben opzoek gegaan naar een sata-rijk moederbord, met AC-Wi-Fi module omdat het huidige pand waar de pc gebruikt gaat worden een gebrek is aan ethernet aansluitingen. Mijn keuze is daarmee gevallen op de Asus z87 deluxe, die tegenover zijn nieuwere broer, een stuk betaalbaarder is. Met een BIOS update is dit bord klaar voor de Intel i7 4790k, die het zware rekenwerk op zich moet nemen.
Op dit moment zal de CPU ook nog als GPU dienen maar deze zal op korte termijn zijn taak overhevelen naar een nu nog uit te zoeken Nividia GTX 770. De keuze hiervoor is dat Nividia een betere GL ondersteuning heeft als AMD, en dit een verschil zal maken met de programma's die ik gebruik.
De geheugenmodules zijn van Kingston, met de mogelijkheid deze nog uit te breiden, de high Profile was geen probleem in combinatie met de H100i.
De SSD's komen uit een bestaande PC, hierop zal de software en OS apart van elkaar worden geïnstalleerd.
De beeldschermen zijn ook al even in mijn bezit en zullen in de toekomst plaats gaan maken voor EIZO schermen. De kleurweergave van deze schermen laat nog wat te wensen over en voor correcte weergave op TV's staat er ook een Samsung LED tv aangesloten die als preview scherm zal dienen.

Mocht er wat vrijetijd overzijn zal op dit systeem ook nog gegamed worden. Vandaar ook de Corsair M90, omdat ik voornamelijk RTS en RPG’s speel. Andere games speel ik het liefst met een controller, maar omdat de huidige generatie consoles wat te wensen overlaat kwa graphics ben ik volledig over gegaan naar PC.

(meer foto's volgen na GTX 770)

Specificaties

Onderdeel Componenten Laagste prijs Reviews
Processor Intel Core i7 4790K Boxed
Moederbord Asus Z87-Deluxe
Geheugenmodule 4x Kingston HyperX Beast 8GB DDR3-2400 CL11 kit
Videokaart Asus GeForce GTX 970 Strix OC 4GB
SSD Samsung 840 Evo 120GB
  Samsung 840 Series Pro 256GB
  Samsung 850 Evo 1TB 267,56 €
  Seagate Desktop SSHD 1TB
Harde schijf    
Optische drive    
Geluidskaart    
Behuizing Phanteks Enthoo Pro Window 112,02 € 9
Voeding Corsair CX750M 97,95 €
CPU-koeler Corsair Hydro Series H100i
Monitor BenQ SW2700PT 629,00 €
Toetsenbord Corsair K95 RGB Platinum Cherry MX Speed (US) 167,90 € 6
Muis Corsair Gaming M65 Pro RGB Black 49,99 €
PC speakerset    
Casefan    
TV-kaart    
Headset en koptelefoon Sennheiser HD540
Videokaartkoeler    
Besturingssysteem Microsoft Windows 8 Pro 64-bit NL OEM
Game    
Printer/All-in-one    
Overige    

Voeg de componenten van dit user systeem toe als een nieuwe wensenlijst

Foto's

Benchmarks

Dit systeem heeft geen benchmarks.

Changelog

Datum Acties
0
*